Треба гроші: У Росії пускають з молотка об’єкти Олімпіади-2014 в Сочі

Чиновники хваляться отриманим "виторгом".

Ілюстрація: ЖЖУ Сочі продали ще дев'ять олімпійських котеджів. Так, черговий аукціон, що пройшов вчора, 4 серпня, приніс в казну міста більше 300 млн рублів, передають Патріоти України.

За відомостями адміністрації, претендентів на участь у торгах виявилося понад 70. В основному це жителі Москви, Сочі, Челябінська, Калінінграда. На продаж були виставлені лоти, розташовані в селі Некрасовське і на вулиці Урожайній в Адлерському районі.

"Початкова ціна останніх торгів 160,7 млн руб, це вартість всіх дев'яти будинків, які були куплені на аукціоні. Продали за 308,9 млн руб", - уточнив директор департаменту майнових відносин адміністрації Сочі Володимир Пермяков.

Найбільший будинок на вулиці 65 років Перемоги, вартість якого зі стартової ціни у 24,2 млн рублів зросла майже в 2,5 рази, був проданий за 58,6 млн рублів. У департаменті зазначають, що на олімпійську нерухомість з'явився підвищений попит. Заявки надсилають з віддалених міст Росії рекомендованими листами і експрес-поштою, а потім вже самостійно приїжджають на аукціони. Причому деякі покупці купують відразу кілька будинків. В середньому на останніх аукціонах на кожен будинок доводилося від 10 до 20 претендентів.

На даний момент продано вже 74 будинки. Залишилося ще 141. Частина з них піде з молотка на найближчих аукціонах, намічених на 15 і 31 серпня. Пропозиції різняться як за цінами, так і по квадратурі. Мінімальна вартість невеликого будинку з ділянкою землі стартує від 3,5 млн рублів.

Всі виручені з аукціонів кошти йдуть у казну міста Сочі. Як запевняє місцева влада, гроші будуть спрямовані на будівництво нових і реконструкцію раніше побудованих шкіл, дитячих садів і поліклінік, на прокладку і ремонт доріг, а також на вирішення наявних в Сочі комунальних проблем.

Очільник Міноборони США звернувся з пропозицією до країн, які мають Patriot

вівторок, 30 квітень 2024, 22:02

Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін звертався до партнерів США із закликом передавати системи протиповітряної оборони Patriot Україні. Про це він розповів, виступаючи на засіданні Комітету збройних сил Палати представників, передають Патріоти...

Через кримінальну справу проти неї в Україні: Росія відмовила в громадянстві колаборантці з Києва

вівторок, 30 квітень 2024, 21:22

Колаборантці з Києва, яка виїхала на територію країни-агресора РФ, відмовили в російському громадянстві. Причина відмови — кримінальна справа проти жінки в Україні за підтримку вторгнення РФ. Про це повідомляють російські ЗМІ, передають Патріоти Україн...