Треба поважати закон: Президент Болгарії нагадав проросійському наступнику, що Крим - це Україна

Коли хтось стверджує, що Крим "де-юре" належить Україні, але "де-факто" - він російський тому, що Росія поставила там свій прапор, необхідно враховувати, що цю тезу не розділяє ніхто з європейських лідерів.

Росен Плевнелієв. Фото: politobzor.net.

Очільник Болгарії Росен Плевнелієв нагадав обраному президенту Румену Радеву про те, що анексований Крим залишається частиною України. Про це Плевнелієв заявив журналістам, повідомляють Патріоти України із посиланням на болгарське видання VESTI.

Він прокоментував заяву Радева, який заявив, що де-факто Крим є російським, та зазначив, що йому слід звернути увагу на деякі важливі речі. "Коли ми продовжуємо стверджувати, що Крим "де-юре" належить Україні, але "де-факто" - він російський тому, що Росія поставила там свій прапор, необхідно враховувати, що цю тезу не розділяє ніхто з європейських лідерів.

Цю тезу категорично не розділяю і я сам. Президенту Радеву після вступу на посаду необхідно добре поміркувати над цією тезою. Я спробую йому допомогти в цьому, наводячи відповідні аргументи. Над всіма нами - закон, верховенство права. Якщо ми хочемо, щоб в Європі був мир, необхідно дотримуватися певних правил, які однаково важливі для всіх", - наголосив Плевнелієв.

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...