Третя світова? Генерал США зробив прогноз щодо повномасштабної війни з Росією

Бен Ходжес вважає, що серйозний конфлікт двох держав малоймовірний.

Бен Ходжес. Фото:whoswhos.org

Білий Дім прикладає зусилля для мінімізації ескалації конфлікту і початку повномасштабної війни між США і Росією. Про це заявив командувач армією США в Європі генерал Бен Ходжес. За словами військового, зараз немає передумов для песимістичних прогнозів, серйозний конфлікт двох держав малоймовірний. Про це пише Диалог, інформують Патріоти України.

"І ми хочемо зберегти все саме так", - зазначив Ходжес. Зараз американська армія збільшує свою присутність в Європі, дзеркально відповідаючи Кремлю на дії в Україні.

За даними генерала, в Європу в 2017 році будуть відправлені 87 танків, понад 130 БТР Bradley і 18 мобільних гаубиць тактичної групи з Колорадо.

Відзначимо, раніше експерти попереджали ЄС про можливу атаку Кремлем країн Прибалтики. Зокрема, відзначалося посилення пропаганди в Латвії, Литві та Естонії і можливість швидкої окупації територій цих країн російськими військовими.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...