Троєщинська стрілянина: Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження проти нардепа Мельничука

Під час розслідування буде перевірено інформацію, розміщену у ЗМІ щодо обставин конфлікту за участі народного депутата, а також надано правову оцінку діям його учасників.

Нардеп Сергій Мельничук. Фото:Укрінформ

Прокуратура міста Києва розпочала досудове розслідування за фактом умисного перешкоджання народним депутатом України Сергієм Мельничуком виконанню рішення суду щодо виселення громадської організації з нежилих приміщень, які розташовані в дитячому садочку по вул. Сабурова на Троєщині, та їх повернення Управлінню освіти Деснянської районної в м. Києві адміністрації. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури, передають Патріоти України.

Зазначається, що відповідні відомості внесено до ЄРДР за ч. 3 ст. 382 КК України.

"Під час розслідування буде перевірено інформацію, розміщену у ЗМІ щодо обставин конфлікту, що мав місце 15.08.2017 за участі народного депутата С. Мельничука, а також надано правову оцінку діям його учасників", – йдеться у повідомленні.

Крім того, у прокуратурі повідомляють, що за вказаним фактом органами національної поліції зареєстровано ще одне кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство).

Питання про об’єднання цих кримінальних проваджень буде вирішено під час досудового слідства.

Як повідомлялося раніше, 15 серпня на Троєщині сталася стрілянина. ЗМІ повідомили, що її з бойової зброї влаштував нардеп Сергій Мельничук. Його автомобіль опинився заблокованим на узбіччі. Згодом у столичній поліції уточнили, що стрілянину відкрив охоронець народного депутата.

Прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець додала, що справу буде розслідувати військова прокуратура.

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...