Три фундаментальні умови: У Порошенка пояснили, коли стане можливим проведення виборів в ОРДЛО

Одна з найголовніших умов - це відновлення контролю над усім державним кордоном з Росією. Спочатку має відбутися вихід українських військ на кордон з РФ, і тільки після цього Верховна Рада зможе схвалити внесення змін до Конституції.

Петро Порошенко, Фото:korrespondent.net

Напередодні зустрічі в "нормандському форматі" команда президента Петра Порошенка намітила три "червоні лінії", які вона не має наміру перетинати на переговорах про проведення виборів на Донбасі. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна, зазначають Патріоти України.

Перша умова України - відновлення контролю над усім державним кордоном з Росією. Українські дипломати наполягають, що спочатку має відбутися вихід українських військ на кордон з РФ, і тільки після цього Верховна Рада зможе схвалити внесення змін до Конституції, тобто передбачити вибори на Донбасі.

Другою умовою України є виведення іноземних військ з Донбасу. У свою чергу в Росії і на Заході вважають, що на час виборів війська РФ можна було б розмістити в деяких тимчасових "таборах" і "казармах", однак не можуть пояснити, що з ними буде після виборів.

Забезпечення безпеки виборів є третьою умовою України. Для того, щоб виконати цей пункт Україна пропонувала три варіанти: безпеку могла б забезпечувати озброєна місія Європейського союзу, ООН або ОБСЄ. Поки що сторони схиляються до третього варіанту, однак і тут виникає ряд питань.

Ще один принциповий для України момент: крім згаданих трьох червоних ліній є ще одна - звільнення українських заручників і політичних в'язнів.

Процес набирає обертів: Китай продовжує допомагати РФ відновлювати ВПК, - Згурець

вівторок, 30 квітень 2024, 14:30

Аналітик Defense Express Сергій Згурець розповів, що Китай продовжує постачати РФ устаткування для відновлення військової техніки та компоненти для створення нового озброєння. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Заяви Е...

"Росіяни свідомо намагалися вбити якомога більше людей": Генпрокурор показав момент удару по Одесі ракетою із касетним боєзарядом (відео)

вівторок, 30 квітень 2024, 13:06

Генеральний прокурор Андрій Костін показав момент удару по Одесі російською балістичною ракетою Іскандер із касетним боєзарядом. Відповідне відео він опублікував у Facebook, передають Патріоти України. Він зазначив, що країна-агресор Росія цинічно нехт...