"Три години на кордоні перевіряли паспорти 10 осіб!": Ірину Геращенко не пустили до РФ, назвавши "небажаною особою"

Судячи з таких дій, Кремль запровадив цілеспрямовану кампанію з недопущення української делегації на суд до Надії Савченко.

Ірина Геращенко. Фото:rian.com.ua

Уповноваженого президента України з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірину Геращенко не впустили в РФ. Про це на своїй сторінці в Facebook написав прес-секретар Президента України Святослав Цеголко, інформують Патріоти України,

За його словами, після того, як їх протримали три години на кордоні, прикордонник заявив, що Ірина Геращенко - "небажана особа для перебування в РФ".

"Ірина - член мінської контактної групи, тому всі дії прикордонників - це цілеспрямована кампанія з недопущення української делегації на суд до Надії Савченко", -написав Цеголко.

Також цю інформацію підтвердив народний депутат Олексій Рябчин, який разом з Геращенко у складі української делегації прямував в РФ на суд до Савченко: "Ірину Геращенко не пустили в Росію! Члену ПАРЄ і мінському переговорнику заборонили в'їзд до 2021 року! Ганьба! ... Три години на кордоні перевіряли паспорти 10 осіб!".

Як відомо, раніше група депутатів з фракцій БПП і "Батьківщина" вирушили в РФ для участі в судовому засіданні, на якому буде оголошено вирок українській льотчиці Савченко.

Серед них: Марія Іонова, Олена Кондратюк, Ірина Луценко, Олексій Рябчин, Вадим Івченко, Сергій Євтушок, Валерій Дубіль, Віктор Кривенко та представник президента України Святослав Цеголко.

"Прочитали, що в РФ не пускають групу підтримки Надії. Сподіваюся, у них вистачить розуму допустити депутатів, що мають дипломатичні паспорти, серед яких члени ПАРЄ та інших міжнародних організацій. Інакше - це було б занадто показово", - написала Геращенко напередодні.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...