ЦАХАЛ замінить в'ючних лам на роботів

​Роботизовані перевізники вантажів на гусеничному ходу вже тестуються в ізраїльській армії.

В Ізраїлі провели випробування спеціальних роботів. Фото: Quartz.

Випробування спеціальних роботів, здатних перевозити до 500 кг вантажів, вже почалися. У перспективі вони замінять лам, на яких сьогодні переміщається частина військових вантажів, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Лами показали себе цінними бойовими одиницями в ізраїльській армії. Військові зазначають, що це дуже сильні і спокійні тварини. Вони тихі під час переміщення і абсолютно не реагують на звуки пострілів і вибухи снарядів. Незважаючи на те, що, за описами, лами практично ідеальні воїни, вони сповільнюють сучасну армію. Тварини втомлюються, травмуються і не встигають за військовими під час швидких марш-кидків. У багатьох загонах відсутні спеціально підготовлені лами, а звичайним служити важко.

Роботизовані перевізники вантажів на гусеничному ходу вже тестуються в ізраїльській армії.

Роботи, які замінять лам, будуть контролюватися дистанційно. Через якийсь час вони можуть стати повністю автономними. Їх розробники вважають, що колись роботи почнуть вивозити поранених солдатів з поля бою. Роботизовані всюдиходи, як і попередні їм лами, не озброєні. Хоча в майбутньому це може змінитися. На одній зарядці акумулятора робот може працювати 8 годин. Його швидкість варіюється від 5 до 10 км / год.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...