"Це буде означати загибель нашого народу": Джемілєв пояснив, чому деокупацію Криму не слід проводити військовим шляхом

Після початку військових дій в Криму окупанти в першу чергу будуть знищувати тих, хто найбільше чинить опір цій окупації, тобто кримських татар, вважає лідер кримськотатарського народу.

Мустафа Джемілєв. Фото:ru.krymr.com

Про звільнення окупованого Криму військовим шляхом не може бути й мови. Таку думку висловив уповноважений президента України з питань кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

За словами політика, це призведе до загибелі кримськотатарського народу.

"Початок військових дій в Криму буде означати загибель нашого народу, бо окупанти в першу чергу будуть знищувати тих, хто найбільше чинить опір цій окупації, тобто кримських татар", - підкреслив Мустафа-ага.

Лідер кримських татар також сказав про те, як важко нині захищати в Криму права корінних народів півострова, підкресливши, що це стосується не тільки кримських татар, а й усіх, хто зберігає вірність своїй країні.

"Єдина і головна мета зараз - домогтися того, щоб окупант покинув нашу землю", - заявив лідер кримськотатарського народу.

"Кримські татари, які після депортації 1944 року протягом декількох десятиліть боролися за повернення на історичну батьківщину, зараз змушені знову покидати свою землю через пресинг окупаційної влади", - підсумував Джемілєв.

У окупантів будуть великі проблеми: ATACMS створить значне навантаження на російські підрозділи ППО, - The Telegraph

понеділок, 29 квітень 2024, 8:56

Надані Україні американські далекобійні ракети ATACMS є складними цілями для перехоплення через високу швидкість польоту, пише The Telegraph, передають Патріоти України. ATACMS, за оцінкою The Telegraph, "не є панацеєю", але створять "значне навантаже...

У Путіна не втримали в таємниці важливу інформацію про втрати на фронті: Стало відомо, як за рік зросла кількість калік серед росіян мобілізаційного віку

понеділок, 29 квітень 2024, 8:48

Хоча інформація прямо не вказує на кількість 300-х, динаміка приросту вражає. Йдеться про сотні тисяч росіян. В Росії рекордно зросла кількість чоловіків з інвалідністю у віці 31-59 років. Про це у неділю, 28 квітня, повідомило міністерство оборони Вел...