"Це неприпустимо!": Гройсман виступив проти введення абоплати на газ (відео)

Прем'єр заявив, що введення абоплати на газ збільшить рахунки від 1,3 до 3 разів, і Кабмін його категорично не підтримує.

Володимир Гройсман записав звернення до українців на відео. Скріншот.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман направить офіційне звернення до Національної комісії з енергетики з вимогою переглянути рішення про встановлення абонентської плати за газ. Про це він заявив на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

«Вчора я пообіцяв розібратися з абонплатою за газ, провести ретельні розрахунки і подивитися, як це вплине на оплату за газ для кожного українського громадянина. Щойно я завершив нараду з цього приводу. Збільшення дійсно є і становить у середньому в розрахунках від 1,3 до 3 разів, особливо це стосується тих, хто живе у багатоквартирних будинках», – сказав Володимир Гройсман.

Тож запровадження абонплати на газ в уряді більше не підтримують.

«Це неприпустимо! Ні я, ні Уряд це категорично не підтримуємо», – заявив премєр-міністр.

Також він повідомив, що вже мав сьогодні розмову з представником комісії, яка встановила цю абонплату з 1 квітня.

«Хоча Національна комісія з енергетики і не підпорядковується Уряду і прем’єр-міністру, але я в понеділок направлю офіційне звернення. Вимагаю, щоб це рішення було переглянуто. Це наша принципова позиція!», – сказав він.

Грабуть все: З Донеччини окупанти вивозять промислове обладнання під виглядом металобрухту

середа, 17 квітень 2024, 0:55

За даними національного спротиву, російські загарбники під виглядом металобрухту вивозять з окупованих територій Донецької області у Росію обладнання промислових підприємств, передають Патріоти України. Дослівно: "Чергова хвиля аудиту промислових підпр...

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...