Це повинна бути Польща правди: ​Без завершення Смоленської справи справжня незалежність країни неможлива - Качиньський

Лідер партії "Право і Справедливість" наголосив, що зараз йде боротьба за те, щоб правда про Смоленську катастрофу стала відома, щоб можна було вшанувати жертв трагедії і поставити їм пам'ятники.

Наслідки Смоленської трагедії. Ілюстрація:UkrLentaNews

Без завершення Смоленської справи - встановлення правди про трагедію і належного вшанування загиблих - справжня незалежність Польщі неможлива. Про це заявив лідер партії "Право і Справедливість" (PiS) Ярослав Качиньський, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

Свою промову він виголосив під час щомісячної акції в пам'ять про загиблих в Смоленській катастрофі, яка відбувається кожного 10 числа біля президентського палацу,

"Це повинна бути Польща правди. І це повинна бути Польща, яка готова і може віддати данину пам'яті тим, хто загинув, щоб служити батьківщині, хто загинув на службі, хто хотів віддати данину поваги жертвам геноциду в Катині", - заявив Качиньський.

Він зазначив, що зараз йде боротьба за те, щоб правда про Смоленську катастрофу стала відома, щоб можна було вшанувати жертв трагедії і поставити їм пам'ятники.

Він підкреслив, що Смоленська справа, як і всі інші, коли-небудь відійде в минуле. "Але вона відійде в історію лише тоді, коли наша задача, наша місія буде виконана", - підкреслив Качиньський.

У марші пам'яті до президентського палацу взяла участь глава польського уряду Беата Шидло, а також значна частина уряду країни.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...