"Це просто геноцид": У Кремлі відреагували на законопроект про винятковість української мови

Російський політик нагадав, що на сході України переважну більшість населення складають російськомовні громадяни.

Франц Клінцевич. Фото: PolitRussia.com.

Внесена до Верховної Ради пропозиція про визнання винятковості української мови може значно послабити позиції Києва на Донбасі. Відповідну думку висловив перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Росії Франц Клінцевич, передають Патріоти України із посиланням на Пресу України.

За його словами, законопроект про винятковість української мови можна сприймати як «геноцид російської мови». Разом з тим Клінцевіч звернув увагу на те, що авторами законопроекту є більше 30 народних обранців з різних фракцій в Раді. Даний факт, говорить Клінцевіч, «робить картину ще більш гнітючою».

«Націоналістичний чад - поганий порадник. Прийняття даного законопроекту - прямий шлях до остаточної втрати Україною Донбасу», - заявив Клінцевіч, пояснивши свої слова тим, що на сході України переважну більшість населення складають російськомовні громадяни.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...