Це стане предметом обговорення в ПАРЄ: Нікчемні вибори в Криму відкриють скриньку Пандори - Клімкін

Проведення нелегітимних виборів на анексованому півострові поставить легітимність Державної думи під сумнів.

Павло Клімкін. Фото:prozak.info

Вибори в окупованому Криму можуть поставити під сумнів легітимність виборів в Держдуму РФ. Про це міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив сьогодні в Києві, передають Патріоти України з посиланням на ЛІГА.net.

Відповідаючи на питання журналістів, якими будуть дії української сторони, якщо Росія все ж проведе вибори на території Криму і делегує обраних там осіб в Парламентську асамблею Ради Європи, глава МЗС сказав:

"Я вважаю, що проведення нелегітимних і нікчемних виборів на території окупованого Криму відкриє скриньку Пандори і поставить легітимність Державної думи під сумнів. Це також буде предметом обговорення в ПАРЄ".

Він підкреслив, що остаточне рішення буде за народними депутатами і керівництвом Верховної Ради, але Україна знайде спосіб, як вибудувати стратегію в рамках ПАРЄ з цього питання.

"Я хочу чітко сказати, що в будь-якому випадку російські парламентарії на спокійне, комфортне життя в ПАРЄ жодним чином розраховувати не можуть і не будуть", - підкреслив Клімкін.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...