​Це вам не добра «мама-хунта»: Все розвивається по спіралі. Репресії окупантів вже докотилися до проросійських кримчан

Історія вчить, що нічому не вчить. Ті, хто кликав «русский мир», носився з портретами Сталіна і міфами про його «велику державу» мусили були бути готовими, що режим, що взяв на щит досягнення «батька народів» застосує до них, дурныв, «старі, добрі методи»

У анексованому Криму проросійське населення починає усвідомлювати нереалізованість обіцянок керівництва Кремля і виступає з критикою його політики щодо півострова. Така позиція навіть проросійськи налаштованих кримчан не влаштовує політиків РФ. Фактт порушення прав на захопленому Росією півострові проросійських громадян констатують міжнародні організації, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Нескучные новости».

Про це свідчить голова Центру інформації про права людини Тетяна Печончик і зазначає, що самопроголошені чиновники істотно обмежили право людей на мирні зібрання.

"Порушуються кримінальні справи проти журналістів, які підтримували окупацію, але потім по українській звичці продовжували критикувати місцеві порушення - через це вони стають об'єктами для атаки", - повідомляє Печончик.

Політичний оглядач Сергій Стельмах відзначає, що Росія занурила півострів в стан тотального страху. Журналісти можуть писати і повідомляти тільки те, що їм дозволять, тому що в протилежному випадку загрожує розправа або кримінальна справа. Проросійські активісти не вигідні навіть тим, що задають неприємні питання з приводу обіцянок, даних кримчанам під час анексії.

"Мова йде про цілеспрямовану російської колонізації Криму. Місцевих обивателів розглядають як норовливих тубільців, сенс життя яких зводиться до обслуговування приїжджих з "великої землі", - додає експерт.

"Як тільки ви починаєте...": Київ має нестандартно реагувати на тактику Путіна, - швейцарський експерт

субота, 20 квітень 2024, 7:38

Відео з фронту свідчать про те, про що вже давно говорять військові експерти, Росія має проблеми з постачанням достатньої кількості матеріалів для війни в Україні, передають Патріоти України. На кадрах видно, як російські військові пересуваються прифро...

Ситуація патова для всіх? Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW

субота, 20 квітень 2024, 7:30

Російські війська посилюють криптомобілізацію напередодні очікуваної наступальної операції влітку 2024 року. Однак їм буде складно швидко створити ефективні резерви на оперативному і стратегічному рівнях через великі втрати на фронті в Україні та у вип...