"Це відвертий шантаж": Жебрівський сказав, навіщо тисне Путін на Україну в Азовському морі

У першу чергу президент РФ намагається таким чином отримати воду для окупованого Криму.

Павло Жебрівський. Фото: Новинарня.

Президент країни-агресора РФ Володимир Путін хоче "натиснути" на Україну, блокуючи Азовське море, з метою отримати водопостачання в тимчасово окупований Крим. Про це заявив екс-глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, передають Патріоти України.

"Путін таким чином хоче натиснути на Україну, для щоб отримати, в першу чергу, воду для Криму. Міст вони, такий-сякий, побудували, автотранспорт ходить, через рік-два будуть залізничні колії, але основна проблема - це вода. І зрозуміло, що Путін робить такий тиск, блокуючи фактично Маріуполь, Бердянськ, особливо боляче б'є по Маріуполю і Донецькій області, тому що там працює завод імені Ілліча, завод Азовсталь", - сказав Жебрівський. Він уточнив, що окупанти, коли будували міст, були змушені зменшити водотоннажність суден.

"Тому, що деякі судна, які йшли, перед так званим Керченською мостом знімали щоглу для того, щоб пройти. А сьогодні вони фактично зупиняють всі кораблі для того, щоб проходити", - уточнив Жебрівський. Він вважає, що в Україні є проблема щодо того, що "фактично немає військового флоту". "У нас є деякі катери броньовані. Я думаю, нам потрібно звертатися до міжнародників, ті ж США на наступний фінансовий рік виділили $ 250 млн на фінансову допомогу. Думаю, що в першу чергу ми повинні супроводжувати торгівельні судна, які йдуть в порти Маріуполь і Бердянськ, нам якраз потрібні бронекатера і інша техніка, щоб забезпечити військовий супровід", - додав Жебрівський.

Джерело: 112 Україна

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...