Це все друзі Путіна: Дипломат пояснив, хто блокує безвіз для України

Мова йде про Угорщину, частково Балканські країни і держави Південної Європи, які для України висувають додаткові умови, пояснив Олександр Хара.

Ілюстрація:Slavpeople

Надання Україні безвізового режиму з Європейським Союзом, швидше за все, затягується через те, що деякі країни-члени висувають додаткові умови. Таку думку в коментарі Обозревателю висловив дипломат, експерт "Майдану закордонних справ" Олександр Хара, інформують Патріоти України.

"Зараз м'яч на стороні ЄС. Країнам-членам потрібно узгодити процедуру, яка б дозволила оперативно припиняти "безвіз". В Євросоюзі вважають, що Україна може бути потенційно небезпечною з точки зору мігрантів (в цьому вони не праві).

Для надання "безвіза" необхідний консенсус між членами. І, судячи з усього, є країни, які висувають додаткові умови. Вони не вважають, що Україна повинна наближатися до європейської спільноти. Тому процедура затягується", - зазначив дипломат.

За його словами, мова йде про так званих друзів російського президента Володимира Путіна. "Наприклад, Угорщина. Частково Балканські країни і держави Південної Європи", - підсумував Хара.

Важливий крок: В "Укроборонпромі" переходять до виготовлення 60-мм боєприпасів

вівторок, 7 травень 2024, 15:54

Підприємства "Укроборонпрому" масштабують виробництво артснарядів та мінометних мін, а також поступово переходять до виготовлення боєприпасів калібрів НАТО, передають Патріоти України. "Підприємства Товариства не лише налагодили та масштабують серійне ...

"Почали чесно говорити": Найімовірніше, битва за Покровськ почнеться ось-ось, - Дикий

вівторок, 7 травень 2024, 15:52

Ветеран російсько-української війни Євген Дикий в ефірі Radio NV заявив, що, найімовірніше, найближчим часом розпочнеться битва за Покровськ, передають Патріоти України. «У них (російських окупантів — ред.) зараз великі успіхи на покровському напрямку ...