Цей чоловік за рік може все змінити: Претендент у президенти США розповів, як перемогти Путіна

Претендент на пост президента США від Республіканської партії Бен Карсон впевнений, що діям Путіна, який весь час використовує на свою користь різного роду конфлікти, слід активно протидіяти.

Бен Карсон. Фото:vistanews.ru

Претендент у кандидати на посаду президента США від Республіканської партії Бен Карсон обіцяє надіслати Україні наступальну зброю, а в разі російської агресії в країнах Балтії почати бойові дії проти Росії. Про це він сказав під час теледебатів з претендентами від Республіканської партії, передають Патріоти України з посиланням на Голос Америки.

Журналіст каналу FOX попросив Карсона розповісти про його дії у гіпотетичній ситуації. Якби Росія після своїх дій в Україні надіслала «зелених чоловічків» в Естонію, що би він робив, якби Естонія попросила про допомогу союзників по НАТО.

Бен Карсон, який за професією нейрохірург, сказав: «Насамперед, я знаю, що Володимир Путін – опортуніст. Він використовує конфлікти. Ми мусимо йому щось протиставити. Насамперед, я би протидіяв йому в цілому балтійському регіоні.

Нам треба там розмістити бронетанкові бригади, там є одна чи дві, але треба набагато більше. Необхідно проводити військові навчання – не лише в Естонії, але й в Латвії і Литві. Вони нажахані погрозами.

Я вважаю, що треба встановити систему протиракетної оборони. Україні треба надати наступальну зброю. І я вважаю, що боротися треба також на економічному фронті, бо Путін – це країна з однією конякою: нафтою і енергією. Треба допомагати технологіями видобування зі сланцю і, відверто кажучи, тримати ціни низькими, бо саме це стримує його».

Загалом питання Росії на дебатах постало побіжно. До колишнього губернатора Арканзасу Майка Гакабі журналістка Марта Меккелам звернулась із таким питанням: «Коли мова йде про ІДІЛ, ви казали «якщо Росія хоче допомогти нам убити дикунів, то в цьому вони з нами, а не проти нас». Але ми бачили так звану «допомогу» Путіна в Криму і в Україні.

«Британія заявила про його можливу причетність до отруєння одного з його ворогів. Чи не показуєте ви свою нерозумність, вважаючи можливою співпрацю з Володимиром Путіним? Чи не виявляєте ви дурість вважаючи, що з ним можна працювати?».

Претенденту на президента США Гакабі довелось виправдовуватись.

«Я йому не довіряю. Я ніколи не казав, що вірю йому. Але якщо хтось готовий стріляти у тих, що й ми, то я більш, ніж готовий, дозволити їм використовувати їхні кулі», – сказав Майк Гакабі.

Оприлюднена під час дебатів статистика показала, що пошук в Інтернеті тем, пов’язаних з тероризмом і загрозами з 2008 по 2016 рік зріс у чотири рази. Міжнародна політика і ситуація у світі хвилює більшість американців лише, якщо це стосується їхньої безпеки.

Питанню безпеки приділив чимало уваги один зі фаворитів Республіканської партії сенатор Марко Рубіо.

«Я вважаю, що світ кращий і безпечніший за умови, що Америка – найпотужніша сила у світі. І лише з сильною Америкою ми зможемо перемогти це радикальне апокаліптичне угруповання ІДІЛ, – сказав Рубіо. – Тому, коли я буду президентом, ми відродимо нашу розвідку, щоб нам сказали, де терористи розташовуються.

І ми відбудуємо американську армію, щоб знищити тих терористів. А якщо ми схопимо когось з тих терористів живцем, то місце їм на Ґвантанамо на Кубі, і ми з’ясуємо все, що вони знають. Бо коли я буду президентом, то на відміну від Барака Обами, ми триматимемо цю країну в безпеці».

Телеканал Fox проводив дебати 28 січня у партнерстві з компанією Google. Це стали другі найпопулярніші дебати в історії каналу, їх дивилося 12,5 мільйонів глядачів.

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...