"Ця резолюція по Криму - найсильніша" - Клімкін прокоментував голосування в ООН

Голова українського зовнішньополітичного відомства наголосив, що тиск на Росію у питанні анексованого півострова посилюється.

Генасамблея ООН. Ілюстрація:Главком

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін подякував в Twitter делегатам Генеральної Асамблеї ООН, які підтримали резолюцію "Становище в області прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь".

"Ця резолюція по Криму - найсильніша. Тиск на Росію в питанні Криму посилюється", - написав міністр.

Як відомо, 19 грудня Генеральна Асамблея ООН 70 голосами проти 26 прийняла внесену Україною резолюцію "Становище в області прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь".

Резолюція, зокрема, закликає Росію негайно виконати постанову Міжнародного суду від 19 квітня 2017 року, який схвалив заходи за позовом України проти Росії для захисту національних меншин в окупованому Криму, не перешкоджати діяльності на півострові Меджлісу кримськотатарського народу і звільнити українських громадян, жителів Криму, які були "незаконно затримані і засуджені в Російській Федерації".

Крім того, засуджується примусове надання жителям півострова російського громадянства і відсутність доступу моніторингової місії ООН з прав людини в Крим.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...