Цікаво, як голосуватиме Тимошенко? Парубій розповів, коли Рада спробує зняти недоторканність з Онищенка

Подання про арешт і зняття недоторканності з нардепа Онищенка підписано генпрокурором Юрієм Луценком і внесено на розгляд в парламент.

Спікер Андрій Парубій. Фото: uainside.infoВерховна Рада України в найближчий пленарний день, 5 липня, може розглянути питання зняття недоторканності з народного депутата від "Волі народу" Олександра Онищенка, що дозволить залучити його до кримінальної відповідальності, затримання і арешту. Про це спікер парламенту Андрій Парубій під час брифінгу в Трускавці Львівської області заявив кореспонденту видання "ГОРДОН", повідомляють Патріоти України. За його словами, згідно із законом, комітет парламенту з питань регламенту повинен дати підозрюваному п'ять днів для надання особистих пояснень.

"З часу внесення до Верховної Ради подання про зняття недоторканності і арешт Онищенко вже пройшло більше часу. Я особисто контролюю, щоб це питання не затягувалося. У мене є надія, що в перший же пленарний день нашої роботи, а це через тиждень у вівторок, дане питання буде стояти на порядку денному", - уточнив Парубій. Він вважає, що це подання буде підтримано Верховною Радою.

16 червня поточного року антикорупційний прокурор Назар Холодницький повідомив, що подання про арешт і зняття недоторканності з нардепа Онищенко, підписана генпрокурором Юрієм Луценком, внесено до парламенту. Воно було підготовлено в рамках розслідування кримінальної виробництва про зловживання при реалізації газу, видобутого під час спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".

За даними слідства, державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. У Львові, Дніпропетровську та Києві правоохоронці провели більше 35 обшуків у цій справі. Всього встановлено особи 20 чоловік, які, за даними слідства, входили до складу злочинної організації, 10 з них арештовані, сумарний розмір застав, визначений судом, перевищує 1 млрд грн.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів в дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

Скільки ще Путін продовжуватиме війну і від чого це залежить: Політолог дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 10:22

Повна залежність України від допомоги Заходу дає можливості Путіну продовжувати війну. Про це розповів політолог, експерт “Бюро аналізу і політики” Віктор Бобиренко в ефірі телеканалу “Еспресо”, передають Патріоти України. “Ми маємо розуміти, наскільк...