Цього разу в Москві не збрехали: Організатори Євробачення підтвердили наявність листа з погрозами виключити Україну з конкурсу

​У ЗМІ з'явився лист керівниці Європейської мовної спілки (EBU) прем'єру України, в якому Київ попереджають про санкції.

Організатори Євробачення підтвердили наявність листа з погрозами виключити Україну з конкурсу. Фото:  provse.te.ua.

Європейська мовна спілка (EBU) в п'ятницю, 31 березня, підтвердила справжність опублікованого на присвяченому Євробаченню сайті Oikotimes листа глави EBU Інгрід Дельтенре прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману, передають Патріоти України з посиланням на DW.

У цьому документі Дельтенре попередила Гройсмана, що Україну можуть виключити з майбутніх змагань, якщо українська влада не дозволить в'їхати в країну російській учасниці конкурсу Юлії Самойловій. Крім того, вона повідомила українському прем'єру про те, що дехто з учасників конкурсу не виключає можливості його залишити.

"Жодна з країн-господарок раніше не перешкоджала виступу будь-якого артиста на Євробаченні, тож EBU не бажала би створювати прецедент в 2017 році. Ми розглядаємо виключення російської співачки з конкурсу як неприйнятний крок", - наголошується у листі.

Як ймовірний наслідок, Україна може бути виключена з майбутніх конкурсів, повідомила Інгрід Дельтенре в листі, відправленому ще 23 березня. Згідно з текстом документа, кілька країн вже звернулися до EBU з критикою українського рішення та заявили, що обмірковують можливість залишити конкурс.

"Ми не маємо жодної інформації про те, що Юлія Самойлова може становити загрозу національній безпеці України", - йдеться в листі.

Нагадаємо, вчора, 30 березня, російські ЗМІ розповсюдили інформацію швейцарського видання Blick про те, що організатори міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення" готові запровадити санкції щодо Києва через заборону в'їзду представниці РФ на Євробаченні Юлії Самойлової.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...