Турчинов прокоментував заяви з Москви про ракетні випробування України у Керченській протоці

​Секретар РНБО нагадав, що територія на захід від протоки є суверенним повітряним простором України.

Олександр Турчинов. Фото:Обозреватель

Україна не планує проводити ракетні випробування в Керченській протоці. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Турчинов відповів на звинувачення з боку російської сторони у "порушеннях Україною російського повітряного простору під час випробувань ракетної зброї".

"Істерика Росії про те, що Україна, порушуючи всі міжнародні угоди, в односторонньому порядку прийняла рішення щодо проведення ракетних випробувань у "суверенному повітряному просторі Російської Федерації" позбавлена здорового глузду", - цитує Турчинова прес-служба РНБО.

За його словами, відповідно до всіх міжнародних угод, суверенний повітряний простір Росії у Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки, і в цьому районі українська сторона не планує проведення ракетних випробувань. "Вся інша територія на захід від Керченської протоки є суверенним повітряним простором України", - зазначив Турчинов.

Він додав, що ракетні випробування Україна проводить в межах всіх міжнародних зобов'язань та договорів. "Тому просимо РФ не заважати випробуванням своїми істериками і провокаціями", - сказав секретар РНБО.

В Естонії російську пропагандистку звинуватили у державній зраді

четвер, 28 березень 2024, 9:42

В Естонії була відправлена під варту російська пропагандистка Світлана Бурцева, яка працювала на підконтрольну Кремлю медіагрупу, що потрапила під санкції ЄС. Про це йдеться у повідомленні Eesti Ekspress. Бурцева має громадянство Естонії та співвласниц...

У Франції призначили суд над "подружкою Путіна"

четвер, 28 березень 2024, 9:33

Колишнього кандидата від партії "Національне об'єднання" на президентських виборах у Франції Марін Ле Пен та її родичів звинувачують у розкраданні кількох мільйонів євро із фондів Євросоюзу. Про це у середу, 27 березня, нагадує Le Parisien. "Ле Пен пос...