"Туреччина - також ваша Батьківщина": Ердоган анонсував спрощення отримання турецького громадянства для біженців із Сирії

Експерти переконані, президент Туреччини робить це для того, аби зберегти політичний вплив країни на міжнародній арені.

Реджеп Тайіп Ердоган. Фото: kievrus.tv

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив про наміри надавати біженцям із Сирії турецьке громадянство за спрощеною процедурою, повідомляють Патріоти України.

"Ми вважаємо вас нашими братами і сестрами", - сказав Ердоган в суботу, 2 липня, учасникам святкування одного із мусульманських свят в південній турецькій провінції Кіліс. "Туреччина - також ваша Батькіщина", - додав він.

За словами Ердогана, Міністерство внутрішніх справ в Анкарі незабаром опублікує подробиці нової процедури надання громадянства Туреччини сирійським біженцям.

Як відомо, наразі у Туреччині перебувають близько 2,7 млн сирійців, які втекли від громадянської війни у себе на Батьківщині.

Так, у прикордонному місті Кіліс число сирійських біженців перевищує кількість місцевих мешканців. Згідно з офіційною турецькою інтерпретацію, вони розглядаються в якості "запрошених гостей".

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...