Туреччина відреагує на застосування Росією С-400, а такий розвиток подій цілком імовірний – Ердоган (відео)

Якщо турецький військовий літак буде збитий в Сирії з російського ЗРК С-400, Анкара розцінить цю ситуацію як агресію з боку Москви, заявив президент Туреччини.

Реджеп Ердоган

Якщо російські військові зіб'ють турецький бойовий літак над Сирією із зенітно-ракетної системи С-400, турецьке керівництво розцінить цей крок як агресію по відношенню до суверенітету країни і матиме право його захищати, заявив Реджеп Ердоган, зазначають Патріоти України. У цьому випадку Анкара буде "змушена вжити невідкладні заходи", наголосив турецький лідер в інтерв'ю телеканалу CNN в п'ятницю, 27 листопада.

Президент вважає такий розвиток подій імовірним. При цьому він підкреслив, що Анкара не хоче ескалації в регіоні. Однак ті, хто сприяє зростанню напруженості, несуть за це відповідальність, додав Ердоган.

Одночасно чоловік ще раз повторив, що не має наміру вибачатися за інцидент зі збитим російським Су-24. "Якщо якийсь стороні і потрібно вибачитися, то це не ми. Вибачитися повинні ті, хто порушив наш повітряний простір. Наші пілоти і збройні силу просто виконали свої обов'язки", - заявив він.

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...