Турецько-голландський політичний конфлікт загрожує Україні (відео)

Між Туреччиною та Нідерландами спалахнув дипломатичний скандал через силовий розгін прихильників президента Ердогана під час протесту в Роттердамі.

Нідерланди депортують турецького міністра та розганяють прихильників Ердогана водометами. Фото: ТСН.

Скандал, у якому Туреччина виступає проти Євросоюзу, набирає обертів. І знову - нервовий вузол у Нідерландах. У Роттердамі кінна поліція, спецзагони та водомети розігнали протест турків-прихильників президента Туреччини Ердогана. Демонстранти кидали в поліцію пляшками і камінням. Тій довелося відповісти. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень, передають Патріоти України.

Сутички спалахнули після того, як офіційний Амстердам відмовився приймати літак турецького міністра закордонних справ і вислав із країни міністра в справах сім'ї та соціальної політики. Турецькі чиновники один за одним попрямували до Європи агітувати тамтешню немалу турецьку громаду підтримати на референдумі конституційну реформу, що має розширити владні повноваження президента. У ЄС такі зміни сприйняли, як спробу встановити диктатуру Ердогана. Соцопитування не дають гарантій на позитивний для чинного президента результат. Тож, турецькі чиновники вирішили залучити до голосування діаспору в Європі. Але мітинги за участі турецьких політиків заборонили в Німеччині, Австрії та Швейцарії. А тепер - і в Нідерландах.

Туреччина у відповідь пригрозила Нідерландам суворими економічними й політичними санкціями. Посла цієї країни попросили з відпустки в Туреччину не повертатися.

Для України ця ситуація теж небезпечна. Бо розрив із Європою означає зближення Анкари з Москвою. Два дні тому Ердоган уже побував із візитом у президента Росії Володимира Путіна.

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...