Турецько-ізраїльські стосунки різко загострились: Ердоган накинувся на прем'єра Єврейської держави

Президент Туреччини назвав ізраїльського главу уряду окупантом та терористом.

Ердоган і Нетаньяху. Фото:jpost.com

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган після подій в секторі Газа, де в п'ятницю загинули 16 і отримали поранення понад тисячу осіб, назвав прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху окупантом і терористом. Про це пише Inforesist, передають Патріоти України.

"Чуєш, Нетаньяху! Ти окупант. І ти ведеш себе як окупант на цих землях. Одночасно ти є терористом", - заявив президент, виступаючи по телебаченню в місті Адана на півдні Туреччини.

Із закликами провести незалежне і відкрите розслідування події в п'ятницю в секторі Газа виступили генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні, він також міститься в проекті заяви РБ ООН, підготовленому Кувейтом.

Разом з тим ізраїльський міністр оборони Авігдор Ліберман заявив у неділю в ефірі громадського радіо, що Ізраїль не допустить роботи комісій з розслідування. "У нас не буде нічого подібного, ми не будемо співпрацювати з якимись комісіями з розслідування", - підкреслив він.

Він також повідомив, що солдати збройних сил Ізраїлю застосували бойову зброю і сльозогінний газ тільки проти тих палестинців, які намагалися перетинати прикордонні укріплення в секторі Газа.

Міністр спростував повідомлення, що вогонь відкривався по мирних палестинських демонстрантах, які минулої п'ятниці масовими акціями відзначали День захисту землі, 42-ту річницю заворушень, пов'язаних з конфіскацією Ізраїлем арабських земель. В цьому році, згідно з оцінками ізраїльських військових, в демонстраціях взяли участь близько 30 тис. чоловік.

"Якщо росіяни візьмуть Часів Яр, оборона ускладниться": Названо ключовий фактор для успішного відбиття нового наступу РФ

субота, 20 квітень 2024, 6:30

Якщо вчасно будуть збудовані необхідні фортифікації, війська Росії "рошибуть лоба" і зазнають величезних втрат, намагаючись захопити Часів Яр. Якщо ворогу все ж вдасться "взяти" місто, це ускладнить оборону для України, оскільки воно розташоване на під...

"Одна з останніх подій, яку ми маємо припинити": Росія та Іран перетворюють Ізраїль та Україну на "військові лабораторії", - The Hill

субота, 20 квітень 2024, 6:22

Росія та Іран використовують Україну та Ізраїль як "лабораторії на полі бою" для вивчення вразливостей західних військових сил, пише The Hill із посиланням на заяви експертів у підкомітеті із закордонних справ Палати представників США, передають Патрі...