Тимошенко та "Опоблок" волатимуть про "зраду": Порошенко подав 13 кандидатур на оновлення ЦВК

Голова ВР Андрій Парубій повідомив, що дав доручення влаштувати спеціальну перевірку для всіх кандидатів членів ЦВК – згідно із законодавством, вона триватиме до 15 діб.

Ілюстрація:РБКУ мережі опублікували список кандидатур на нових членів Центральної виборчої комісії, подання на яких сьогодні підписав президент Петро Порошенко. Про це пише Главком, передають Патріоти України.

Як відоо, майже у всіх членів ЦВК термін повноважень закінчився ще в червні 2014 року, але вони продовжують виконувати свої обов’язки.

Влітку 2016 Петро Порошенко запропонував Раді звільнити 12 членів ЦВК і призначити 11 нових – проект постанови так і не був розглянутий у парламенті. У коаліції посилалися на те, що запропоновані кандидатури не наберуть достатньої кількості голосів. Слід відзначити, що згідно з Конституцією, Верховна Рада призначає і звільняє членів Центральної виборчої комісії за поданням президента.

Сьогодні, 23 січня, Петро Порошенко підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії. А голова ВР Андрій Парубій повідомив, що дав доручення влаштувати спеціальну перевірку для всіх кандидатів членів ЦВК – згідно із законодавством, вона триватиме до 15 діб.

Так уже відомо, що глава держави пропонує Верховній Раді проголосувати за 13 кандидатів.

Басалаєва Алла Валентинівна ( “Відродження”),

Бернацька Наталія Іларіонівна ( «Народний фронт»),

Вербенський Михайло Георгійович (Блок Порошенка),

Єфремова Ірина Олексіївна ( «Народний фронт»),

Желтова Ольга Миколаївна (Блок Порошенка),

Кустова Світлана Миколаївна (Блок Порошенка),

Лотюк Ольга Степанівна (Блок Порошенка),

Плукар Віталій Володимирович (Блок Порошенка),

Радченко Євген Володимирович ( «Самопоміч»),

Синиця Надія Любомирівна ( «?»),

Сліпачук Тетяна Володимирівна (?),

Шипілов Леонтій Миколайович ( «Народний фронт»),

Юзькова Тетяна Леонідівна (Радикальна партія).

Перетворили на брухт: Бійці ЗСУ знищили російський танк із "Джавеліна" (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 17:44

Бійці з 53-ї окремої механізованої бригади ім. князя Володимира Мономаха успішно ліквідували ворожий танк за допомогою системи "Джавелін". Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ, передають Патріоти України. . На відеозаписі, опубліковано...

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...