Тиск і шантаж: Ставицький зробив різку заяву про своє "затримання" в Ізраїлі

Екс-міністр все спростовує.

СкріншотЕдуард Ставицький спростовує своє затримання в Ізраїлі і називає цю інформацію фейком. Про це сам екс-міністр заявив у коментарі "112 Україна", повідомляють Патріоти України.

"Це просто фейкова інформація (затримання та обшуки в будинку, - ред.). Я вважаю, що те, що відбувається останні тижні з моєю родиною і зі мною - просто тиск з метою шантажу, а також використання мого так званого справи в корисливих інтересах, особами, які зараз борються за крісло генпрокурора", - сказав Ставицький.

Також у Генеральній прокуратурі заявили, що у них поки немає офіційної інформації щодо затримання в Ізраїлі екс-міністра палива і енергетики. "У нас поки немає підтвердження цієї інформації", - сказав начальник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк агентству "Інтерфакс-Україна" .

Раніше сьогодні повідомлялося, що Едуард Ставицький був затриманий в Ізраїлі при спробі вильоту в Російську Федерацію. Затримання нібито здійснювалося співробітниками "Шабак" служби безпеки Ізраїлю. Відомо, що колишній міністр Едуард Ставицький намагався вилетіти в Російську Федерацію як громадянин Ізраїлю Натан Розенберр.

Також повідомлялося, що вдома у Ставицького були проведені обшуки, в ході яких були вилучені закордонного паспорта Ставицького-Розенберга, 400 тис. дол. 200 тис. євро, коштовності та годинники на загальну суму 500 тис. дол.

Нагадаємо, Едуард Ставицький підозрювався в незаконному привласненні, розтраті держвласності шляхом зловживання владою, вчинене щодо особливо великої суми або у складі організованої групи. При обшуку його місць проживання правоохоронці вилучили 4,8 млн дол. і 42 кг золота. Колишній глава Міненерго був оголошений в розшук МВС, СБУ, а також Інтерполом.

Нагадаємо також, що в квітні 2016 р. ГПУ передала до Мін'юсту Ізраїлю запит про допомогу щодо вручення Ставицькому повідомлення про підозру у вчиненні особливо тяжких злочинів. Міністр юстиції Ізраїлю data-align="33:38">Аелет Шекед запевнила в організації розгляду зазначеного клопотання в найкоротші терміни.

Cкільки чеченців воює на боці росіян проти України: Розвідка Британіїх озвучила цифри

понеділок, 6 травень 2024, 19:56

На війні з Україною у проросійських чеченських підрозділах зараз перебуває близько 9 тис. осіб. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, проросійські чеченські сили воюют...

За безпрецедентну кібератаку московських спецслужб: Німеччина відкликала посла з РФ

понеділок, 6 травень 2024, 19:27

Німеччина відкликала свого посла з Росії для консультацій після того, як Берлін звинуватив Москву в кібератаках на оборонні та аерокосмічні компанії та партію влади. Про це заявив речник міністерства закордонних справ ФРН, повідомляє Reutersу понеділок...