У Бені серйозні неприємності: СБУ обшукала компанію Коломойського

Через махінації державний бюджет недоотримав щомісяця близько півмільйона гривень.

Ігор Коломойський. Фото: ЖЖСлужба безпеки України провела обшук в компанії бізнесмена Ігоря Коломойського, що займається послугами кейтерингу в аеропорту "Бориспіль". Спецслужби з'ясували, що оренда приміщень в аеропорту "Бориспіль" під структури, наближені до олігарха, проходила з порушеннями, повідомляють Патріоти України.

Дана історія почалася ще на початку 2015 року, коли Фонд держмайна віддав комерційній фірмі ряд приміщень в аеропорту "Бориспіль". Пізніше дана фірма передала ці приміщення під цех бортового харчування для ТОВ "Скай фуд Сервісес", яка займається постачанням бортового харчування для зарубіжних і вітчизняних авіакомпаній.

Через понад рік правоохоронці з'ясували, що спочатку конкурс на передачу приміщень в аеропорту проводився з порушеннями. А подальші дії з передачі цеху бортового харчування в суборенду також є протизаконним, вважають в СБУ. Все це призвело до того, що державний бюджет недоотримав щомісяця близько півмільйона гривень.

СБУ провела обшуки не тільки в офісі ТОВ "Скай фуд Сервісес", але і в приміщенні фірми "РАПЕКС-1", яка спочатку укладала з Фондом держмайна договір про оренду приміщень у аеропорту "Бориспіль".

Під час обшуків на одній з фірм проводити роботу спецслужбам намагалися перешкодити позафракційні народні депутати Олександр Шевченко та Тарас Батенко, а також нардеп від фракції "Відродження" Євген Геллер. Всі ці політики входять в орбіту інтересів олігарха Ігоря Коломойського, зазначає видання "Діло".

"Створити пусті міста, пусті міста легше займати": Козій пояснив, що стоїть за нагнітанням чуток про плани РФ на Одесу

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:30

Останніми днями війська РФ посилили атаки на Одесу - по місту бʼють балістичними ракетами. Першочергова мета таких дій ворога - не окупація міста, а створення в ньому таких умов, аби люди з нього тікали, передають Патріоти України. Про це в інтервʼю OB...

Кремль кидає у бій нові бригади: Жданов назвав напрямок головного удару РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:22

Основним завданням російських окупантів може бути розтягування резервів Сил оборони України, заявив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов, передають Патріоти України. "Найімовірніше, саме Авдіївський напрямок вони вважатимуть напрямком голов...