У Болгарії непомітно формується новий "стовп" путінської політики, - болгарський експерт

Новообраний президент Болгарії Румен Радєв не приховував своїх проросійських поглядів.

Румен Радев. Фото: Телеграф.

Новообраний президент Болгарії Румен Радєв вступив на посаду 22 січня поточного року. При цьому його політична позиція досі викликає масу запитань, адже саме Радєв, будучи кандидатом на пост президента, неодноразово підкреслював, що Росія має стати надійним стратегічним партнером для Болгарії, засуджував Захід стосовно введення та посилення санкцій проти Росії та наголошував на тому, що ніякої гібридної війни Кремль не веде. На думку болгарського політичного експерта Георгія Димитрова, Радєв може стати одним із ключових «стовпів Путіна» у Європі, пишуть Патріоти України з посиланням на replyua.ua.

За словами експерта, доки всі зосередили свою увагу на потужних європейських гравцях, таких як Франція, Німеччина, де незабаром може відбутися переформатування влади, всі вже забули про інші країни, де вже відбулися вибори.

«Кандидатура Радєва була висунута на вибори в рамках гри, яку веде велика частина нової політичної еліти Болгарії на чолі з прем'єр-міністром Бойко Борисовим і більшістю парламентаріїв від соціалістичної і націоналістичної партій, з усунення прозахідного президента Россена Плевнелієва.

Справа в тому, що ще до виборів всі ключові посади в нашій країні, включаючи прем'єр-міністра Бойко Борисова, були так чи інакше пов'язані з колишньою Комуністичною партією і КДС – болгарським КДБ. В результаті зрежисовані Борисовим зусилля призвели до висунення двох ключових проросійських кандидатів: один з правлячої партії і другий з числа соціалістів – пан Радев, який і став у підсумку переможцем. І я впевнений, що це було зроблено на вимогу президента Росії Володимира Путіна», - висловив переконання Георгій Димитров.

Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...