У друга Путіна нові проблеми: За півтора місяці до виборів команда Фійона втікає, як пацюки з тонучого корабля

Півтора місяці тому Франсуа Фійон вважався фаворитом президентської гонки. Однак його рейтинг різко впав, коли газета Le Canard Enchaine в кінці січня повідомила, що він, будучи депутатом парламенту, фіктивно влаштував дружину на посаду своєї асистентки.

Франсуа Фійон і Патрік Стефаніні (зліва). Фото:http://www.bbc.com/

Увечері 3 березня голова виборчого штабу кандидата в президенти Франції від партії "Республіканці" Франсуа Фійона Патрік Стефаніні подав у відставку. Він заявив, що покине команду Фійона ввечері 5 березня. Про це повідомила Радіо Свобода з посиланням на французькі ЗМІ, зазначають Патріоти України.

Стефаніні опублікував лист в пресі, в якому назвав дві причини свого рішення. По-перше, він повідомив, що радив Фійону зняти кандидатуру з виборів відразу після початку розслідування історії навколо фіктивного працевлаштування його дружини. Однак більшість співробітників штабу не підтримали думку Стефаніні, і це поставило його в незручне становище для подальшого керівництва передвиборчою кампанією.

По-друге, Патрік Стефаніні впевнений, що Франсуа Фійон не зможе вийти до другого туру президентських виборів. У такій ситуації чесний політик повинен зняти свою кандидатуру і не обманювати виборців.

Раніше в п'ятницю від Фійона пішов його прес-секретар Тьєррі Солер.

Слід нагадати, ще в півтора місяці тому Франсуа Фійон вважався фаворитом президентської гонки. Однак його рейтинг різко впав після того, як газета Le Canard Enchaine в кінці січня повідомила, що він, будучи депутатом парламенту, фіктивно влаштував дружину на посаду своєї асистентки. В результаті Пенелопа Фійон як співробітниця апарату парламенту за 15 років отримала близько 800 тисяч євро, не виконуючи при цьому ніякої роботи. Представник кандидата в президенти повідомив у відповідь на публікацію, що Фійон діяв відповідно до закону, і назвав схеми працевлаштування депутатами подружжя звичайною практикою.

Але це не врятувало ситуацію. Згідно з опитуваннями, приблизно дві третини французьких виборців хотіли б, щоб Франсуа Фійон відмовився від участі в передвиборній гонці. Крім того, в самій партії "Республіканці" багато також вважають, що необхідно терміново міняти кандидата.

За відомостями агентства AP, мер міста Бордо Ален Жюппе висловив готовність замінити Фійона як кандидата в президенти Франції. За даними соціологічної служби Odoxa, в разі висунення Жюппе зайняв би в першому раунді президентських виборів перше місце. Фійон ж зараз, згідно з останніми опитуваннями, значно поступається своїм основним конкурентам Еммануелю Макрону і Марін Ле Пен.

Проте 1 березня Франсуа Фійон знову підкреслив, що не стане знімати свою кандидатуру і продовжить боротьбу за пост президента Франції, незважаючи на розслідування стосовно дружини.

Перший тур виборів президента Франції призначений на 23 квітня, другий пройде 7 травня. Якщо "Республіканці" не проведуть заміну кандидата, то, як пророкують опитування, до другого туру пройдуть Макрон і Ле Пен. І перемогу здобуде тоді Макрон.

"Питання для нас і для них в тому": Від Часового Яру залежить доля битви за Донбас, "заруба" буде страшною, - експерт

понеділок, 6 травень 2024, 16:49

Росіяни розуміють, що від контролю над Часовим Яром залежить питання, хто взагалі виграє велику битву за Донбас. Військовий аналітик, ветеран АТО Євген Дикий в ефірі телемарафону зазначив, що цілі росіян у цій війні проти України незмінні - це повна пе...

Хоче продемонструвати силу: Путін віддав наказ провести навчання із застосування ядерної зброї

понеділок, 6 травень 2024, 16:30

Очільник Кремля Володимир Путін доручив Генштабу ЗС РФ провести навчання із застосування нестратегічної ядерної зброї. Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони країни-агресорки, передають Патріоти України. "За дорученням верховного головноком...