У Гаазі можуть об'єднати справи по Майдану, окупації Криму і російської агресії на Донбасі, - Генпрокурор

Українські слідчі пропонують МКС розглядати цю справу як справу державної зради екс-президента, вбивства за його наказом сотень людей, початок неоголошеної військової агресії, що призвело до злочинів проти людяності та воєнних злочинів.

Генпрокурор Ю.Луценко. Фото: 112 Украина.

Генеральна прокуратура України вважає, що розслідування справи, що стосується подій на Майдані, а також справ по анексії Криму та окупації Донбасу повинні бути об'єднані в одне провадження. Про це Генпрокурор Юрій Луценко сказав він в ефірі "Свободи слова" на каналі ICTV, передають Патріоти України.

За його словами, це питання він також обговорив з представниками Міжнародного кримінального суду в Гаазі напередодні.

"Наше слідство вважає, що не можна окремо розглядати події на Майдані, події під час анексії Криму та події під час російської неоголошеної агресії на українському Донбасі", - сказав він.

За його словами, екс-президент Віктор Янукович створив організоване злочинне угруповання і разом з іншими особами здійснював злочини проти українських громадян, ставши на шлях державної зради.

"Ми вважаємо, що це один склад злочину, і ми пропонуємо колегам з офісу прокурора МУС розглядати цю справу як справу державної зради екс-президента, вбивства за його наказом сотень людей, початок неоголошеної військової агресії, що призвело до злочинів проти людяності та воєнних злочинів" , - підсумував Луценко.

Кремль шантажує ядерною зброєю, однак на фронті зараз відбуваються важливіші речі - ГУР Міноборони

вівторок, 7 травень 2024, 19:42

Представник української розвідки Андрій Юсов назвав російські ядерні погрози постійною практикою Кремля і наголосив, що значно цікавіші та важливіші речі відбуваються безпосередньо на фронті, передають Патріоти України. «Те, що мають, тим і брязкають (...

Ганьба Х***ла: У Путіна влаштували істерику через послів, які бойкотували інавгурацію

вівторок, 7 травень 2024, 18:43

Посли, що не прийшли на інавгурацію Путіна, забули, навіщо перебувають у Москві, вважає помічник очільника РФ Юрій Ушаков. Про це помічник Путіна заявив 7 травня, передають пропагандистські агентства РФ, передають Патріоти України. "Вони забувають, за ...