У Комітеті ВР з питань нацбезпеки та оборони підтримали виключення Надії Савченко (відео)

Таке рішення було прийнято після заслуховування інформації від СБУ про неповноважні дії нардепа у вирішенні питання про звільнення заручників і публікації списків їх прізвищ.

Надія Савченко. Фото:Інформаційний Акцент

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони підтримав виключення народного депутата Надії Савченко. За відповідне рішення сьогодні на засіданні комітету проголосували 8 з 12 народних депутатів, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Таке рішення було прийнято після заслуховування інформації від СБУ про неповноважні дії Савченко у вирішенні питання про звільнення заручників і публікації списків їх прізвищ.

До цього нардеп Андрій Тетерук представив постанову про припинення членства нардепа Савченко в комітеті.

"Відповідно до мети припинити роботу народного депутата Савченко в рядах нашого комітету, комітет з метою недопущення розголошення інформації, яка відноситься до державної таємниці, не дивлячись на те, що член комітету повинен брати участь в засіданнях, де розглядаються питання, пов'язані з державною таємницею, я прошу підтримати цю постанову і прийняти її в цілому", - сказав Тетерук.

Як відомо, нардеп Надія Савченко в грудні 2016 року провела в Мінську таємну зустріч з керівниками так званих "ЛНР" і "ДНР". Служба безпеки України (СБУ) заявила, що ця зустріч не була узгоджена.

А 10 січня Савченко опублікувала списки полонених на Донбасі і в РФ українців, а також осіб, що запрошуються бойовиками "ЛДНР". В СБУ виступали проти публікації списків і обіцяли провести з Савченко роз'яснювальну роботу.

У зв'язку з цим виникло питання про перебування Надії Савченко в комітеті ВРУ з питань нацбезпеки і оборони.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...