У Кремлі повідомили подробиці наради Радбезу РФ, під час якої Путін порушив питання православної церкви в Україні

Обговорення "становища Російської православної церкви в Україні" російським Радбезом на чолі з Путіним прокоментував його прес-секретар Пєсков.

Путін провів Радбез РФ з приводу питання української автокефалії. Ілюстрація:Цензор.НЕТ

У Кремлі поставили знак рівності між УПЦ МП і Російською православною церквою. Про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передають Патріоти України.

Він прокоментував обговорення російською Радою безпеки на чолі з главою російської держави "становища Російської православної церкви в Україні".

"Ми говорили про те, що відбувся обмін думками. Ви знаєте, що є Російська православна церква в Україні і, звичайно, рішення, які обговорювалися в Стамбулі на Вселенському патріархаті, вони так чи інакше здатні вплинути на життя Російської православної церкви в Україні. Ось ця тема якраз обговорювалася", - заявив Пєсков журналістам.

На уточнююче запитання, він зауважив, що мова йде про церкву, яка відноситься до Московського патріархату. "Ми не говоримо про ту церкву, яку в Московському патріархаті вважають розкольницькою", - додав Пєсков.

12 жовтня в Кремлі пообіцяли захищати інтереси православних в Україні "політико-дипломатичним шляхом", але не мають наміру втручатися в "міжцерковний діалог". На запитання, чи буде світська влада РФ робити практичні рішення з цього приводу, Пєсков відповів: "Світська влада в Росії, безумовно, не може втручатися в міжцерковний діалог, і ніколи цього не робила, і не буде цього робити далі, але оскільки православ'я є однією з релігій, яке сповідується в РФ, то, звичайно, все, що відбувається в світі православ'я, є темою підвищеної уваги з боку держави, але про втручання держави в ці процеси мова йти не може".

На питання російських журналістів про те, що нібито "радикальні угруповання" мають намір захоплювати храми УПЦ МП, і як на це реагуватиме Кремль, Пєсков відповів: "Якщо події, що розвиваються, увійдуть в русло протиправних дій, то, звичайно, як Росія всюди захищає інтереси російських і російськомовних, то так само, і про це неодноразово говорив Путін, Росія захищає інтереси православних. Це абсолютно обґрунтована і зрозуміла позиція".

12 жовтня президент Росії обговорив з постійними членами Ради безпеки питання внутрішньої і зовнішньої політики, в тому числі ситуацію навколо Російської православної церкви в Україні.

11 жовтня за результатами засідання Синоду було оприлюднено рішення, в якому говориться, що Вселенський патріархат продовжує процедуру надання автокефалії церкві України. Крім того, було скасовано лист синоду від 1686 року, після якого Київська митрополія потрапила під юрисдикцію Москви, відновлені канонічні статуси предстоятеля УПЦ Київського патріархату Філарета та предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія.

Джерело: УНІАН

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...