У Криму татари бойкотують вибори до Держдуми

В той же час представники бюджетних організацій погрожують кримчанам, які не прийшли на вибори

Фото: www.slovoidilo.ua

Кримські татари у Криму бойкотують голосування у день проведення виборів до Держдуми РФ. Натомість триває агітація, і тим, хто не з'явився на вибори, погрожують, пише на своїй сторінці у "Фейсбуці" голова ЦВК Курултая кримських татар Заір Смедляєв, повідомляють Патріоти України.

"Кто там, что то про законы хочет поговорить? Бигморды висят, агитация продолжается! Почти на каждых участковых комиссиях сидят представители бюджетных организаций и сверяют списки пришедших на голосование, затем с угрозами начинают обзванивать не явившихся! Им нужна явка, а результаты сами нарисуют! Напоминаю, выборы это право, а не обязанность!", - пише Заір.

Разом з тим, російська "Новая газета" повідомила, що перші порушення на виборах у Криму були зафіксовані ще до початку голосування.

"Мешканка Ялти Аніка Шаульська повідомила, що на виборчій дільниці №508 у "день тиші" були виявлені агітаційні матеріали кандидатів Андрія Козенко і Сергія Аксьонова. Козенко є віце-спікером "Держради Криму", Аксьонов - "глава" республіки. Обидва балотуються до Держдуми від "Єдиної Росії". Агітаційні листівки і плакати лежали на столах у виборчій комісії", - йдеться у повідомленні.

"За повідомленнями джерел, виборчі дільниці у Бахчисараї порожні. Таким чином, на даний момент можна констатувати, що кримські татари фактично проводять бойкот виборів, до чого їх раніше закликали лідери забороненого в Росії Меджлісу і офіційний Київ. У той же час глава Криму Сергій Аксьонов вранці висловив упевненість, що кримські татари продемонструють високу явку", - зазначає видання.

При цьому ЗМІ пише, що у Сімферополі голосування відбувається у тролейбусах з урнами для голосування. "Це одне з нових напрямків організації виборів на території Сімферополя. У будь-якому випадку, щоб не сталося, голосування триватиме", - заявив "голова" адміністрації Сімферополя Геннадій Бахарєв, зазначає видання.

Бахарєв уточнив, що тролейбуси обладнано "для голосування на випадок "непередбачених ситуацій". "У той же час абсолютно незрозуміло, чи функціонують дані тролейбуси в умовах штатної роботи виборчкомів. Представники адміністрації Сімферополя не відповідають на дзвінки журналістів", - пише "Новая газета".

На концерті Кобзона рекордний квітневий аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 квітня

понеділок, 29 квітень 2024, 8:05

В української артилерії явно побільшало снарядів. Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.04.24 орієнтовно склали:

Пекін отримав сигнал: Експертка пояснила, чим США можуть тиснути на Китай

понеділок, 29 квітень 2024, 7:56

Сполучені Штати продовжують чинити тиск на Китай, щоб зберегти свою перевагу на геополітичній арені. За деякими даними, Вашингтон навіть розглядає можливість відрізання китайських банків від американського долара, передають Патріоти України. Своєю черг...