У Києві суд заарештував акції заводу Новинського

Кримінальне провадження відкрито за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами ФДМ, Мінпромполітики, ПАТ Херсонський суднобудівний завод із внесенням у 2011 р. змін до договору купівлі-продажу акцій ДАХК Чорноморський суднобудівний завод.

Чорноморський суднобудівний завод. Ілюстрація:news.pn

Печерський районний суд Києва заарештував 99% акцій ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод", що входить в "Смарт-Холдинг" бізнесмена і політика Вадима Новинського. Про це йдеться в ухвалі суду від 21 червня, передають Патріоти України.

Санкції накладені за клопотанням ГПУ в рамках кримінального провадження, відкритого в травні цього року. Саму справу було відкрито Генпрокуратурою за заявою одного з депутатів Верховної Ради (ім'я не розкривається). Іншим визначенням суд наклав арешт на все майно заводу.

Кримінальне провадження, як випливає з тексту судового рішення, відкрито за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами ФДМ, Мінпромполітики, ПАТ Херсонський суднобудівний завод із внесенням у 2011 році змін до договору купівлі-продажу акцій ДАХК Чорноморський суднобудівний завод.

Такі зміни, на думку слідства, привели до зменшення обсягу інвестиційних зобов'язань на суму понад 500 млн гривень, «що викликало тяжкі наслідки у вигляді збитків державі», а також умисного доведення до банкрутства ЧСЗ посадовими особами підприємства.

ЧСЗ знаходиться в стадії банкрутства з 2014 року. Ініціатором банкрутства є Балаклавське рудоуправління (БРУ).

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....