​У Лаврова обурені, це ж не жінок і дітей Алеппо бомбити: Посольство Росії в столиці Сирії обстрілюють другий день поспіль

На територію посольства РФ в Дамаску вибухнула міна. Москва заявляє по порушення перемир’я.

Вибух завдав незначних матеріальних збитків, заявили в міністерстві закордонних справ Росії, зазначають Патріоти України.

Сьогодні посольство РФ в Дамаску знову обстріляли, на території дипломатичного представництва вибухнула міна, йдеться в заяві міністерства закордонних справ (МЗС) Росії.

"У другій половині дня 29 грудня випущена з району, контрольованого бойовиками в передмісті Дамаска, міна потрапила на територію посольства Росії біля входу в консульський відділ. Її вибух завдав незначних матеріальних збитків. Постраждалих немає", - відзначили в МЗС.

У відомстві назвали напад на дипломатичну місію неприпустимим і таким, що заслуговує "рішучого засудження". "Спроби екстремістів зірвати зусилля щодо забезпечення режиму припинення бойових дій на території Сирії повинні бути припинені", - заявили в МЗС.

Посольство РФ в Дамаску регулярно піддається обстрілу. Так, 3 жовтня на територію посольства впала одна міна, ще дві міни розірвалися поруч з диппредставництвом. 21 листопада неподалік від посольства впали чотири міни.

Вчора посольство Росії знову обстріляли. Одна міна впала у внутрішньому дворі комплексу адміністративних будівель російської дипмісії. Друга - в безпосередній близькості від її території. Вони не розірвалися, для розмінування були залучені сапери.

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...