У Лаврова оголосили про видворення західних дипломатів з РФ: Стало відомо, які країни вони представляють

Такий крок став відповіддю на висилку російських дипломатів з країн ЄС та США у справі отруєння Скрипаля.

Ілюстрація:Укрінформ

Росія в п'ятницю оголосила про висилку дипломатів країн, які вирішили вигнати російських дипломатів у зв'язку зі справою Скрипаля. Про це пише Європейська правда, передають Патріоти України.

У п'ятницю МЗС РФ викликало до себе західних послів, щоб вручити їм ноту протесту і повідомити про заходи у відповідь.

Від Великобританії МЗС РФ вимагає протягом місяця скоротити кількість працівників в посольстві і генконсульствах в Росії до числа дипломатичних працівників РФ у Великобританії.

З Росії будуть вислані двоє нідерландських дипломатів, повідомила посол Нідерландів Рене Джонс-Бос.

У відповідь на видворення трьох російських дипломатів з Литви, Москва вирішила вислати таку ж кількість литовських дипломатів, повідомляє BNS. "Росія повідомила про висилку трьох дипломатів з посольства в Москві", - сказала радник міністра закордонних справ Раса Якілайтене.

Послу Естонії в РФ Арті Хільпусу вручили ноту протесту і оголосили, що з Росії буде висланий військовий аташе Естонії Тоомас Педа, повідомляє ERR.ee з посиланням на Міністерство закордонних справ Естонії.

МЗС Польщі повідомив про висилку чотирьох своїх дипломатів з РФ. Вони повинні залишити країну до 7 квітня.

Одному дипломату Латвії наказали покинути країну не пізніше 6 квітня, повідомив агентству ЛІТА прес-секретар Міністерства закордонних справ Гінтс Егерманіс.

У МЗС Італії повідомили, що Росія висилає двох італійських дипломатів. У них є тиждень, щоб покинути країну.

Один дипломат Фінляндії, особистість якого не називають, повинен покинути Росію протягом двох тижнів, повідомило фінське МЗС.

Представник МЗС Швеції повідомив про висилку одного шведського дипломата, інформує Reuters.

Міністерство закордонних справ Чехії повідомило про висилку трьох співробітників свого посольства в Росії, вони повинні покинути територію країни до 5 квітня.

Напередодні Росія оголосила про висилку 58 американських дипломатів і двох співробітників генконсульства США в Єкатеринбурзі. Також оголошено про закриття американського генконсульства в Санкт-Петербурзі.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...