У Лаврова поменшає роботи, у Шойгу додасться: Трамп має намір збільшити витрати на армію і скоротити на дипломатію, - Bloomberg

Дональд Трамп і його соратники думають над ліквідацією низки посад спеціальних уповноважених представників, в тому числі представників з питань кліматичних змін, антисемітизму і мусульманських громад.

Трамп вирішив зробити ставку на армію, а не дипломатію? Ілюстрація: Рейтерс.

Президент Дональд Трамп пропонує суттєво збільшити фінансування Збройних сил США і урізати його для Управління навколишнього середовища США, Держдепартаменту та інших федеральних агентств. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, обізнані про деталі проекту бюджету, який адміністрація збирається представити в Конгресі на цьому тижні, передають Патріоти України.

Сам президент США виступить зі зверненням до парламентарів у вівторок ввечері. Видання зазначає, що остаточно Конгрес повинен затвердити план державних витрат. І проект Білого дому зазвичай грає лише роль початкової точки для тривалих парламентських дискусій і процесу планування бюджету на наступний фіскальний рік. Міністр фінансів Стів Мнухін сказав, що перший проект бюджету Трампа не зачепить ряд програм, зокрема соціального захисту та охорони здоров'я. Зате в ньому буде зосереджено увагу на скороченні податків для пожвавлення економічного зростання. Лояльне до демократичної партії видання New York Times писало, що проект бюджету Білого дому передбачає економічне зростання США на рівні 2,4%, хоча сам Трамп обіцяв зростання не нижче 3%.

За словами Мнухіна, встановленої президентом позначки вдасться досягти, комбінуючи скорочення податків і регуляції. Джерело в службах безпеки США повідомило Bloomberg про збільшення витрат на Збройні сили в новому бюджеті, яке обіцяв Трамп під час промови 24 лютого на конференції «Консервативного політичної дії». У той же час, витрати на роботу Держдепартаменту будуть скорочені. Посада одного із заступників Держсекретаря, відповідального за управління ресурсами, буде скорочена, а все його підлеглі звільнені.

Також Трамп і його соратники думають над ліквідацією низки посад спеціальних уповноважених представників, в тому числі представників з питань кліматичних змін, антисемітизму і мусульманських громад. Також серйозне скорочення фінансування чекає Управління навколишнього середовища США, яке в новому Білому домі вважають перешкодою для економічного зростання.

Видання відзначає, що проект Білого дому - це лише так званий «голий бюджет», документ, в якому президент визначає свої погляди на державні витрати. Комітети Конгресу не зобов'язані приймати пропозиції президента повністю.

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...