У Луценка прокоментували інформацію про обшуки у Марушевської

Поки що працівники ГПУ проводять розслідування діяльності чиновників Одеської митниці.

Юлія Марушевська. Фото:www.5.ua

У Генеральній прокуратурі України спростували інформацію про обшуки у квартирі колишньої глави Одеської митниці Юлії Марушевскої. Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар ГПУ Лариса Сарган, інформують Патріоти України.

"Обшуки у помешканні Марушевської не проводилися. Генпрокуратура розслідує дії чиновників Одеської митниці з листопада 2015 року по листопад 2016 року", – зазначила Сарган.

За її словами, наразі працівники ГПУ проводять розслідування діяльності чиновників Одеської митниці, які можуть бути причетні до створення умов для оформлення митних декларацій з ввезення в Україну товарів за заниженою вартістю з листопада 2015 по листопад 2016 року.

"Перевіряється підозра, що діючи за попередньою змовою, в інтересах третіх осіб, вони, можливо, дозволяли занижувати вартість товарів, що проходили розмитнення. Відповідно розмір мита, яке стягувалось в державний бюджет, також занижувався. Внаслідок злочинних дій завдано збитків державі на суму 6,92 млн грн", – написала вона.

Сарган додала, що слідство провадиться Слідчим управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ спільно з оперативними працівниками Головного управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

"В рамках досудового розслідування одночасно проведено більше 60 обшуків на території Київської, Одеської та Львівської областей. Слідство триває", – наголосила Сарган.

Як повідомлялося раніше, колишній керівник одеської митниці Юлія Марушевська повідомила, що її квартиру намагаються обшукати спіробітники СБУ та ГПУ. За словами екс-чиновниці, вона перебуває за кордоном і слідчі дії намагаються провести, поки її немає в країні.

Проблеми у ворога наростають: ЗСУ знищили стратегічний запас пального окупантів у Луганській області

вівторок, 14 травень 2024, 8:52

Ситуація з доставкою пального в окупованій Росією Луганській області стала ще більш напружено. Стратегічного запасу вже немає. Як зазначається в повідомленні, після двох займань на нафтобазах у Луганську та Ровеньках окупанти лишилися можливості накопи...

На тлі нового наступу російських загарбників на Харківщині США надсилають потужний політичний сигнал: Держсекретар Блінкен прибув до Києва

вівторок, 14 травень 2024, 8:15

Під час зустрічей з керівництвом України Блінкен говоритиме про значення додаткової допомоги США Україні і запевнить українців у незмінній подальшій підтримці США. Ентоні Блінкен приїхав в Україну . До Києва прибув держсекретар США Ентоні Блінкен. Про...