У Мексиці, схоже, обирають президентом свого Трампа: Зіткнення зі "старшим братом" не уникнути?

Як відомо, з приходом до влади у США Дональда Трампа американо-мексиканські відносини різко погіршились через мігрантів, режиму на кордоні, економічних суперечок. Схоже у Мехико незабаром запанує енергійний супротивник зарозумілих «грігос»

Вибори президента в Мексиці проходять в один тур У Мексиці відбуваються вибори президента, 500 депутатів нижньої палати Конгресу і 128 сенаторів. На виборах президента фаворитом є лівий кандидат на прізвисько Амло. Так мексиканці називають 64-річного колишнього мера Мехіко Андреса Мануеля Лопеса Обрадора. Його порівнюють із Дональдом Трампом і Уго Чавесом, що говорить само за себе, зазначають Патріоти України.

Амло вже двічі безуспішно балотувався в президенти. Його часто порівнюють з Трампом і покійним Уго Чавесом і побоюються, що він може знищити молоду мексиканську демократію.

При цьому Амло обіцяє "привести до тями" американського президента, який обіцяв відгородитися стіною від мексиканських іммігрантів.

Президент у Мексиці може обіймати посаду лише один шестирічний термін, тому нинішній президент Енріке Пенья Ньєто не балотується.

На нинішніх загальних виборах, які відбудуться 1 липня, Обрадор представляє коаліцію з гучною назвою Разом ми створимо історію (Juntos Haremos Historia). До цього об'єднання мексиканських лівих увійшли Партія праці, партія Соціальна зустріч і власна ліва політсила Обрадора Морена (Рух національного відродження).

Шанси Обрадора обійняти президентську посаду як ніколи високі: його рейтинг зростає від місяця до місяця. Згідно з останнім опитуванням, оприлюдненим у травні, за політика готові проголосувати 38% мексиканців, а його відрив від найближчого конкурента становить 14%. Ще півроку тому ці цифри становили відповідно 31% (голосів на підтримку) і 11% (відрив від найближчого опонента).

Очолювана Обрадором партія Морена також може розраховувати на перше місце на парламентських виборах – і в верхню, і в нижню палати парламенту її готові підтримати 25% мексиканців.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...