У Мексиці, схоже, обирають президентом свого Трампа: Зіткнення зі "старшим братом" не уникнути?

Як відомо, з приходом до влади у США Дональда Трампа американо-мексиканські відносини різко погіршились через мігрантів, режиму на кордоні, економічних суперечок. Схоже у Мехико незабаром запанує енергійний супротивник зарозумілих «грігос»

Вибори президента в Мексиці проходять в один тур У Мексиці відбуваються вибори президента, 500 депутатів нижньої палати Конгресу і 128 сенаторів. На виборах президента фаворитом є лівий кандидат на прізвисько Амло. Так мексиканці називають 64-річного колишнього мера Мехіко Андреса Мануеля Лопеса Обрадора. Його порівнюють із Дональдом Трампом і Уго Чавесом, що говорить само за себе, зазначають Патріоти України.

Амло вже двічі безуспішно балотувався в президенти. Його часто порівнюють з Трампом і покійним Уго Чавесом і побоюються, що він може знищити молоду мексиканську демократію.

При цьому Амло обіцяє "привести до тями" американського президента, який обіцяв відгородитися стіною від мексиканських іммігрантів.

Президент у Мексиці може обіймати посаду лише один шестирічний термін, тому нинішній президент Енріке Пенья Ньєто не балотується.

На нинішніх загальних виборах, які відбудуться 1 липня, Обрадор представляє коаліцію з гучною назвою Разом ми створимо історію (Juntos Haremos Historia). До цього об'єднання мексиканських лівих увійшли Партія праці, партія Соціальна зустріч і власна ліва політсила Обрадора Морена (Рух національного відродження).

Шанси Обрадора обійняти президентську посаду як ніколи високі: його рейтинг зростає від місяця до місяця. Згідно з останнім опитуванням, оприлюдненим у травні, за політика готові проголосувати 38% мексиканців, а його відрив від найближчого конкурента становить 14%. Ще півроку тому ці цифри становили відповідно 31% (голосів на підтримку) і 11% (відрив від найближчого опонента).

Очолювана Обрадором партія Морена також може розраховувати на перше місце на парламентських виборах – і в верхню, і в нижню палати парламенту її готові підтримати 25% мексиканців.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...