"У мене є побоювання, що 9 березня Савченко не зможе бути на суді", - Фейгін

Адвокат вважає, що найбільш реальною причиною перенесення засідання є версія, згідно з якою суд просто не був готовий визначити дату оголошення вироку, яку він зобов'язаний назвати після останнього слова.

Марк Фейгін і Надія Савченко. Фото:espreso.tv

Адвокат утримуваної в Росії української льотчиці, нардепа Надії Савченко Марк Фейгін висловив побоювання, що за станом здоров'я льотчиця, яка оголосила сухе голодування, не зможе завтра особисто бути присутньою на засіданні суду. Про це він сказав в інтерв'ю Голосу Америки, зазначають Патріоти України.

"Побоювання такі є, і вони дуже суттєві. Тому що з моменту початку голодування пройде шість днів. Думаю, що з урахуванням стану її здоров'я після сухого голодування навряд чи вона зможе бути етапована з СІЗО №3 Новочеркаська в Донецьк. Це близько 150 кілометрів. медики повинні будуть попередньо оглянути Надію, щоб дати висновок, в якому вона стані знаходиться, чи може їхати в цьому автозаку майже дві години. Я не знаю, але, на мій погляд, ні", - сказав адвокат.

Фейгін підкреслив, що він не медик, і міркує на цю тему тільки "як обиватель", і з його точки зору, без води довше 4-5 днів людина в принципі не може витримати.

Він зазначив, що потрапити до Савченко до суду буде неможливо, тому що 8 і 9 березня - державні свята, і адвокатів до в'язниці не пускають, і чи зможе Савченко бути на суді в 11.00 ранку, адвокати дізнаються тільки вранці.

За словами Фейгіна, в новочеркаській в'язниці умов для примусового годування через зонд немає, тому якщо тюремники зважаться на нього, то їм доведеться везти заарештовану в одну з ростовських лікарень.

На питання про те, чому перенесли засідання суду, адвокат сказав, що найбільш реальною йому представляється версія, згідно з якою суд просто не був готовий визначити дату оголошення вироку, яку він зобов'язаний назвати після останнього слова.

"Питання виявилося не вирішеним принципово. Не суд вирішує, коли і який вирок винесуть. Вирішують це в Кремлі. Можливо, щось нагорі перемикнуло, і там дали по гальмах, вирішили почекати ще тиждень. Чому? Можливо, це пов'язано з переговорами в женевському і нормандському форматі. Тому судді, не отримавши вказівки щодо термінів і суті вироку, вирішили взяти паузу ще на тиждень ", - розповів Фейгін.

Він підкреслив, що "в кінцевому рахунку все впирається в одну-єдину людину" - президента РФ Володимира Путіна, який, можливо, сам ще не прийняв рішення, бо "всі знають, що він приймає багато важливих рішень в останню хвилину".

Сьогодні українські консули відвідали Савченко і не виявили видимого погіршення її здоров'я. Адвокат Микола Полозов повідомив, що Савченко твердо має намір виступити завтра в суді.

"Підриваються наші бійці та техніка": Російські окупанти скаржаться на українські ДРГ, які заходять із Сумщини

неділя, 5 травень 2024, 17:43

Російські окупанти скаржаться, що українські ДРГ активізувалися з боку Сумщини і створюють проблему для їхнього особового складу та техніки. Про це розповів командир російської інженерно-саперної роти, передають Патріоти України. За його словами, украї...

Один танк ЗСУ - один постріл: Опубліковано фрагмент бою, як було зупинено колону бронетехніки РФ під Урожайним

неділя, 5 травень 2024, 17:30

У районі села Урожайне Донецької області бійці 58-ї бригади ЗСУ одним пострілом із танка зупинили ворожий штурм. На позиції ЗСУ наближалися три одиниці броньованої техніки ворога, передають Патріоти України з посиланням на телеграм-канал 58-ї окремої м...