У мережі опублікували законопроект про реінтеграцію Донбасу, який визнає ОРДЛО окупованими Росією (документ)

Законопроект був розроблений у РНБО України.

Закон про реінтеграцію Донбасу офіційно визнає окупацію частини України. Ілюстрація:https://www.vectornews.netВ інтернеті опублікували копію законопроекту про реінтеграцію Донбасу, розробленого Радою національної безпеки і оборони (РНБО) України. Відповідний документ оприлюднений журналістами РБК-Україна, передають Патріоти України.

Відзначається, що законопроект визнає окремі райони Донецької і Луганської областей тимчасово окупованими Російською Федерацією.

Зокрема, про це свідчить ст. 1 проекту закону "Про особливості державної політики щодо відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей України".

Згідно з п. 1 ст. 1, в Донецькій і Луганській областях тимчасово окупованою визнається сухопутна територія, в межах якої формування збройних сил РФ і незаконні формування, створені за участю РФ і керовані нею, а також окупаційна адміністрація РФ встановили і реалізують свою владу.

Відповідно до інших пунктів ст. 1, тимчасово окупованими визнаються внутрішні і зовнішні морські води і повітряний простір над відповідними територіями.


Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...