У Меркель відповіли на критику посла України Мельника з приводу "загравання з Москвою"

Німецькі дипломати нагадали, що позиція канцлера Німеччини Ангели Меркель полягає в тому, що санкції проти Росії можуть бути скасовані тільки після повного виконання Мінських угод.

Ілюстрація:u-f.ru

Міністерство закордонних справ Німеччини відкидає критику з боку українського посла Андрія Мельника щодо позиції Берліна на переговорах з врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Не може бути й мови про те, що Берлін якось заграє з Москвою", - заявив представник німецького зовнішньополітичного відомства Мартін Шефер. За його словами, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр на тлі чергових переговорів у Парижі на початку березня висловився "тверезо" про відсутність прогресу у втіленні Мінських угод.

"Він тут жодним чином не робив різниці між тими в Москві і тими в Києві, хто до цього моменту, цілком очевидно, не готовий до необхідних політичних кроків, щоб піти на компроміси", - підкреслив представник відомства.

Критично на заяву Андрія Мельника відреагував і голова німецько-української міжпарламентської групи Карл-Георг Вельманн. Він зазначив, що розуміє "тривогу українського посла і його емоції". "Але я не можу підтвердити той факт, що ми заграємо з Росією. Якраз навпаки. Завдяки зусиллям німецького уряду і канцлера конфлікт на Сході України вдалося поки заморозити", - підкреслив політик.

Він нагадав, що позиція канцлера Німеччини Ангели Меркель полягає в тому, що санкції проти Росії можуть бути скасовані тільки після повного виконання Мінських угод. "Але Росія їх не виконує. Вона не виконала перші три пункти. Стрілянина триває досі. ОБСЄ не надається вільний доступ. І важке озброєння не відведено. І це те, в чому винні сепаратисти", - додав німецький парламентарій.

У той же час Карл-Георг Вельманн згадав і невиконання Україною своїх зобов'язань в рамках мінського процесу. Він також нагадав, що Київ мляво виконує свої зобов'язання по реалізації реформ в Україні. "Не можна прив'язувати питання внутрішніх реформ, які повинна втілювати Україна, до виконання мінських домовленостей", - сказав він.

"Ми зараз орієнтовно майже 7 тисяч танків знищили": Черник пояснив, скільки ще Путін може вести війну проти України і де візьме на це кошти

четвер, 28 березень 2024, 17:47

Росія має таку кількість бронетехніки, завдяки якій може воювати проти Україні ще щонайменше два роки. Водночас дуже великий людський ресурс, який Москва може озброїти найпростішою зброєю, дозволить країні-агресорці й далі закидувати фронт великими піх...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...