У Молдові суд заборонив проведення референдуму щодо розширення повноважень президента

Ігор Додон заявив, що суд прийняв "суб'єктивне і упереджене рішення", і прогнозує масові протести в країні через рішення Конституційного суду щодо референдуму.

Ігор Додон. Фото: facebook.com.У Молдові анульовано указ президента Ігоря Додона про проведення у вересні 2017 року референдуму щодо розширення повноважень глави держави. Про це повідомляє Укрінформ, передають Патріоти України.

Відповідне рішення виніс Конституційний суд Молдови.

"Президент Республіки Молдова не має повноважень щодо зміни конституції країни", - заявив голова Конституційного суду Тудор панцир.

Раніше Додон підписав указ про проведення у вересні нинішнього року консультативного референдуму. Громадянам необхідно було відповісти на наступні питання: чи згодні вони з скороченням кількості депутатів парламенту з 101 до 71, з заміною в молдавських школах предмету "Історія румун" на "Історію Молдови".

Окреме питання на референдумі було пов'язано з розширенням повноважень глави держави і наданням йому права розпуску парламенту і призначення дострокових парламентських виборів.

Ініціаторами позову до Конституційного суду проти президентського референдуму виступили депутати парламенту від Ліберальної партії.

Крім того, Додон заявив, що в разі негативного рішення Конституційного суду, він підпише новий указ про референдум.

"Партнер другого сорту"? Позиція Заходу щодо Києва викликала хвилю невдоволення в Україні

четвер, 18 квітень 2024, 9:40

В Україні викликала хвилю невдоволення оперативна допомога західних країн Ізраїлю, оскільки українці вже понад два роки перебувають під масованими російськими обстрілами, передають Патріоти України. "Очевидно, що українці спостерігають різницю в підхо...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 18 квітня

четвер, 18 квітень 2024, 9:35

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 18.04.24 орієнтовно склали: