"У Москві ще не зрозуміли, що відбувається", - російський публіцист про події в Вірменії і Казахстані

В усіх країнах, що були колись об'єднані КДБ, починається спільний протестний рух, що веде до розпаду радянської імперії.

Андрій Піонтковський. Фото: ru.delfi.lt.

В Україні, Вірменії та Казахстані, як і в іншому пострадянському просторі, відбувається закономірне загострення внутрішньополітичної ситуації, заявив історик і публіцист Андрій Піонтковський в коментарі «Апострофу», передають Патріоти України.

При цьому він зазначив, що зіткнення в Вірменії та Казахстані не випадкові і всі вони працюють проти Москви.

«Це вже опозиція, що бере в руки зброю проти союзників Москви. Проти таких же клептократів, яких Москва виростила і кришує по всьому пострадянському простору ... Формується загальний протестний настрій в цьому величезному регіоні», - пояснив історик.

Піонтковський нагадав, що з першої фази розпаду СРСР з центром в Москві пройшло вже 25 років.

«25 років - це вже нове покоління людей, які нічого не мають спільного з Радянським Союзом, зі старими елітами, пронизаним російською агентурою. У 91-му була єдина змова всієї радянської комуністичної номенклатури, вона просто відмовилася від ідеології і перейшла до особистого збагачення. Ця модель восторжествувала в усіх пострадянських державах (крім Прибалтики)», - розповів він.

Публіцист підкреслив, що всі ці країни були пов'язані спільною історією і спільною організацією - КДБ СРСР.

«Зараз виросло покоління людей, які абсолютно відкидають ту систему, яка склалася в їх країнах - клонах путінської «злодійський Дзюдохерії». Вони хочуть різного: від європейської демократії до ісламістської диктатури. Але вони всі дуже незадоволені Московією, тому що вони бачать, що Московія робить все, щоб ці режими підтримати», - зазначив він.

На думку Піонтковського, які б форми не приймав подібний рух, він завжди буде антимосковським.

«Всі чудово розуміють, що основний захисник, основний спонсор всіх цих бандитських злодійських режимів - Москва. І до того ж Москва відкрито, нахабно і тупо претендує на так зване домінування в пострадянському просторі, зону привілейованих інтересів на пострадянському просторі, «русскій мір» і т.п. », - продовжив історик.

Він додав, що події у Вірменії та Казахстані є наступним етапом розпаду Радянської імперії.

«У Москві ще не зрозуміли, що, власне, відбувається. Своєю злочинною агресією в Україні вони прискорили ці процеси. Тому що люди в усьому пострадянському просторі, і перш за все молодь, покоління, яке виросло за ці 25 років, бачать, що основний ворог їх держав, їхніх народів - це їх власний клептократичною режим, який спирається на Москву і підтримується нею ж», - підсумував публіцист.

Нагадаємо, 17 липня поточного року в Єревані група озброєних прихильників заарештованого лідера опозиції Жірайра Сефіляна захопила будівлю відділення поліції. Вони вимагали звільнення свого керівника.

Сефілян був заарештований в рамках кримінальної справи за фактом незаконного зберігання зброї. За даними слідства, Сефілян «планував захопити будівлі, будівлі, засоби зв'язку, в тому числі телевежу Єревана».

При спробі звільнення заручників загинув поліцейський, ще двоє отримали поранення. 20 липня в районі захопленої озброєними прихильниками опозиції будівлі полку патрульно-постової служби почалися зіткнення протестантів з поліцією. Вранці 21 липня поліція очистила від мітингувальників територію біля захопленої будівлі єреванській поліції.

18 липня в Алмати озброєний чоловік застрелив трьох поліцейських і одного колишнього співробітника органів внутрішніх справ біля будівлі районного управління поліції. В ході перестрілки і переслідування були поранені вісім чоловік. Зловмисник затриманий.

Президент країни Нурсултан Назарбаєв визнав стрілянину в Алмати терактом.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...