У МЗС Росії розповіли, як Путін вибачався перед Ердоганом

На думку Міністерства закордонних справ, це мало врегулювати конфлікт.

Путін та Ердоган. Фото: РИА Новости

Голова МЗС Росії Сeргій Лавров розповів, що Володимир Путін, президент Російської Федерації, ще до падіння Сy-24 над Сиpією особисто просив вибачення у турецького лідера Реджепa Тайіпa Ердоганa за те, що російський літак порушив турецький повітряний простір, передають Патріоти України.

«Ми не бачимо інших пояснень, окрім як бажання або зірвати антитерористичну боротьбу, зробити її менш ефективною, або змусити Росію перестати працювати в сирійському повітряному просторі, або, може бути, навіть зірвати й політичний процес, який зараз намічається на основі віденських домовленостей», - зазначив міністр.

Нагадаємо, фрoнтовой бомбардувальник Су-24, який належав Росії, був збитий турецькими винищувачами F-16 24 листопада. Турецька влада стверджували, що два Су-24 занадто близько підлетіли до кордонів повітряного прoстору Туреччини. Згідно із заявою Анкари, пілотів кілька разів попереджали через канaл екстреннoго зв'язку.

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...

У Міноборони відреагували на чутки про відставку Рустема Умєрова

субота, 4 травень 2024, 22:14

Радниця заступника міністра оборони України Дана Ярова заявила, що на сьогоднішній день не чула всередині Міноборони розмов щодо відставки Рустема Умєрова, передають Патріоти України. «Він ходить на роботу, все нормально, на місці. Тому немає таких роз...