"У нас с вами общий дом, но мы не станем для вас мальчиками на побегушках": Лукашенко "нахамив" Кремлю

Президент Білорусі нагадав Москві, що його країна - це суверенна держава, і цей незалежний статус республіки Росія зобов'язана враховувати.

Олександр Лукашенко. Фото:www.belaruspartisan.org

Ситуація, в якій Білорусь змушена буде вибирати між відносинами з Росією або ж з Євросоюзом, для керівництва країни є неприйнятною, тому в даному випадку влада держави буде керуватися тільки національними інтересами. Про це пише Диалог, інформують Патріоти України.

Президент Лукашенко нагадав РФ, що його країна - це суверенна держава, і цей незалежний статус республіки Білорусь Росія зобов'язана враховувати.

"Росіяни і особливо російське керівництво повинні усвідомити одне: ми не будемо хлопчиками на побігеньках. Білорусь - це самостійна, суверенна держава. Так, ми живемо з вами в одному будинку, але у нас є своя власна квартира. Нехай і маленька, але своя. Про це, до речі, говорив і нинішній президент Росії", - заявив Лукашенко і наголосив, що Володимир Путін саме на таких засадах погодився взаємодіяти з Білоруссю.

"Президент Росії готовий на цьому будувати наші відносини. Однак деякі провладні "рупори" зациклюються на іншому, доходить вже до наклепу. Треба це закінчувати, це до добра не приводить", - підкреслив Лукашенко.

5 квітня поточного року Лукашенко заявив про те, що для Білорусі надзвичайно важливо поглиблювати співпрацю з Євросоюзом.

Лукашенко також зазначив, що після зняття ЄС з Білорусі частини санкцій, перед державою відкрилися нові можливості для взаємодії з ЄС.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...