У відповідь на прагнення "Бацьки" продемонструвати незалежність країни Путін розпочав гру, щоб показати Білорусі її місце, - експерт (відео)

Відомо, що Білорусь багато в чому залежить від Росії, від її дотацій і допомоги, і досить давно точаться розмови про те, що є велике бажання з боку Москви ці країни об'єднати.

Лукашенко і Путін. Ілюстрація:МК

Росія заборонила експорт світлих і темних нафтопродуктів, скрапленого газу та дизельного палива до Білорусі, щоб повністю відбити у Мінська бажання проводити незалежну від Москви політику. Про це розповів економіст Максим Празднsков, передають Патріоти України.

Він прокоментував підсумки нафтових переговорів президентів РФ і Білорусі Володимира Путіна та Олександра Лукашенка.

Експерт нагадав, що взаємини Росії з Білоруссю "справді досить специфічні". "Ні для кого не секрет, що Білорусь багато в чому залежить від Росії, від її дотацій і допомоги, і досить давно точаться розмови про те, що є велике бажання з боку Москви ці країни об'єднати", — зазначив він.

"Є певний опір з боку Білорусі як незалежної держави і "бацьки", який не хоче. Але нещодавно він був у Москві, всі говорять про те, що були досить складні переговори з президентом РФ, і певні рухи в цьому напрямку є", — заявив економіст.

На думку Празднікова, дані події — це частина якоїсь гри, яка спрямована на спробу показати Білорусі своє місце, сказати — "вибачте, хлопці, але ви від нас залежите, ви будете перебувати в нашому векторі геополітики і робити те, що хочемо ми" .

Такий крок Кремля продиктований тим, що "останнім часом певні прагнення продемонструвати свою незалежність з боку Білорусі були", - додав експерт.

Джерело: Обозреватель

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...