У Польщі запропонували саджати у в'язницю за пропаганду ОУН-УПА

Лідер польської селянської партії згадав про "усвідомлення історичної правди".

Ветерани УПА. Ілюстрація:news.liga.net

Польська селянська партія хоче ввести кримінальну відповідальність за пропаганду ОУН-УПА. Це один з елементів законопроекту про встановлення 11 липня Дня пам'яті поляків-жертв геноциду, вчиненого ОУН-УПА на східному кордоні Польщі та внесення поправок до деяких чинних законів. Про це повідомляє Радіо Польща, передають Патріоти України.

У минулому році Сейм прийняв рішення про встановлення Національного дня пам'яті жертв геноциду на Волині 11 липня, але, на думку депутатів Польської селянської партії і Патріотичної асоціації організацій ветеранів, цей акт повинен мати ранг закону.

Лідер партії Владислав Косиняк-Камиш пояснив, що закон є більш постійним, ніж будь-яка резолюція. На його думку, прийняття Сеймом цього документа буде природним наслідком досягнення усвідомлення історичної правди в польському суспільстві. Владислав Косиняк-Камиш підкреслив, що автори законопроекту не хочуть загострювати польсько-українські відносини.

Проект документа вводить поправки в Закон про Інститут національної пам'яті та Кримінальний кодекс. Зокрема, пропонується в каталог злочинів, скоєних в період з 8 листопада 1917 року по 31 липня 1990 року, включити злочини, вчинені українськими націоналістами.

Крім того, в запропонованій поправці до Кримінального кодексу в список тоталітарних символік, виробництво, зберігання і розповсюдження яких є злочином, внести символіку Організації українських націоналістів і Української повстанської армії.

Депутати пропонують встановити покарання за пропаганду ОУН-УПА у вигляді позбавлення волі на строк до двох років.

Депортації тривають? Влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей

понеділок, 29 квітень 2024, 6:57

За даними російського видання "Важные истории", влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей, до депортації причетна дитяча омбудсмен Кремля Марія Львова-Бєлова та фонд, у якому працювали майже всі її родичі, передають Патріоти...

Натяки були: Гетьман дав прогноз, де ЗСУ можуть почати новий контрнаступ

понеділок, 29 квітень 2024, 6:30

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман припустив, що Збройні сили можуть готувати наступний контрнаступ на півдні України. Він, зокрема нагадав, що Велика Британія надає нам додаткову підтримку, як от авіабомби і катери. ...