У Порошенка готують вибори у ОРДО/ОРЛО - Безсмертний на знак протесту збирається у відставку, - дружина дипломата

Офіційно Київ заперечує готовність проводити вибори на Донеччині до повного припинення вогню.

Роман Безсмертний. Фото: lugansk1.info.

У президента Петра Порошенка справді готують закон про вибори на непідконтрольній частині Донбасу. Цю інформацію, яку поширила газета "Дзеркало тижня" підтвердила на своїй сторінці в Facebook журналіст Тетяна Мокріді, дружина представника України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі Романа Безсмертного. Новину передають Патріоти України.

При цьому вона дає зрозуміти, що сам Безсмертний з такою постановкою питання щодо виборів не згоден і може, в знак протесту, покинути групу. "Безсмертний веде переговори, а Князевич пише закон про вибори. Ця інформація ДТ відповідає дійсності. Офіційно Безсмертному про підготовку такого документа ніхто не говорив, до роботи не залучав. Роман бере участь в переговорному процесі доти, поки позиція української влади з цього питання збігається з його власною. З президентом не бачився давно, директиви до переговорів МЗС не готує. Така вона "дипломатична виделка" виходить", - зазначила журналіст.

Нагадаємо, "Дзеркало тижня" написало про вибори наступне: "За даними наших джерел, робота над виборчим законодавством для ОРДЛО ведеться. І (як слід було очікувати) ведеться вона поза рамками "мінського процесу" і особливо не афішується. Відповідальним за підготовку документа президент призначив свого представника в парламенті Руслана Князевича. Романа Безсмертного (чия участь в роботі над проектом виглядала б логічною) Петро Олексійович, за нашими відомостями, вирішив до процесу не привертати. Розробка нового закону, за інформацією ZN.UA, ведеться в контакті з представниками Німеччини та Франції. Розробники зустрічалися, як мінімум, двічі - в Берліні та Києві ".

Відзначимо, що офіційно Київ заперечує готовність проводити вибори на Донеччині до повного припинення вогню. У той же час на цьому наполягають Франція та Німеччина.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...