У Придністров'ї "траур": Недружня українська "Хунта" сильніше стискає горло першої "гібридної республіки"

Поки у Тирасполі мріють про штурм росіянами Одеси і приєднання до "Великої Росії", Київ продовжує локалізувати злоякісне утворення, де у підвищеній боєготовності стоїть 14-та армія РФ.

Україна заборонила транзит вантажів до Придністров'я. Ілюстрація:http://ukr.segodnya.ua/Україна заборонила через свою територію транзит продовольчих вантажів до невизнаної Придністровської Молдавської Республіки. Про це під час екстреного засідання Ради безпеки Придністров'я заявив міністр сільського господарства і природних ресурсів ПМР Єфимій Коваль, повідомляють Патріоти України з посиланням на офіційний сайт глави "республіки".

Коваль розповів, що про таку заборону Придністров'я листом попередила Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

"Автори документа посилаються на розпорядження головного державного інспектора ветеринарної медицини України, датоване 17 травня поточного року, яким визначено, що з 20 травня пропуск підконтрольних вантажів у режимі транзиту через територію України, які вирушають до Придністров'я, здійснюватиметься лише за умови погодження з Національним агентством з безпеки харчових продуктів Республіки Молдова", – заявив Коваль.

За його словами, у листі було зазначено, що попередні узгодження транзиту територією України у придністровському напрямку "визнані недійсними". Міністр сільського господарства заявив, що "до Придністров'я через український порт надходять вантажі з 29 країн світу".

Говорячи про потенційні наслідки запроваджених обмежень, міністр сільського господарства і природних ресурсів ПМР зазначив, що в разі недопуску вантажів до порту "наші господарюючі суб'єкти будуть змушені зберігати їх на штрафмайданчику і платити за простій вантажу на території України".

У випадку ж сухопутного переміщення вантажів через територію України, спрогнозував Коваль, велика ймовірність їхнього повернення відправнику до врегулювання всіх питань.

Ураховуючи зовнішню продовольчу залежність Придністров'я, глава мінсільгоспу попередив, що "рішення України негативно позначиться на продовольчому забезпеченні республіки".

Як відомо, Придністров'я оголосило про суверенітет від Молдови в 1990 році, однак світовим співтовариством незалежність регіону не визнано. Автономії вимагала частина жителів цього регіону. У середині 90-х до Придністров'я офіційно був введений контингент російських миротворчих сил. Молдова наполягає на виведенні російських військових зі своєї території.

Після початку російської агресії в Криму і на Донбасі Україна 21 травня 2015 року денонсувала п'ять договорів із РФ, що забезпечували функціонування російського військового контингенту в Придністров'ї.

На кордоні з Придністров'ям Україна вирила рів шириною 3,5 метра і глибиною від 2 до 3 метрів для блокування руху важкої військової техніки і переміщення контрабандних вантажів. Національна гвардія посилила патрулювання. Довжина кордону між Україною та самопроголошеною республікою становить 140 км.

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...

На Бахмутський напрямок окупанти перекинули армійську авіацію, ЗСУ не вистачає ППО: У Нацгвардії розповіли про ситуацію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:30

На Бахмутському напрямку ЗСУ зараз дуже важко. Після Авдіївки, противник перекинув туди основні зусилля, зокрема бронетехніку, живу силу та армійську авіацію. Про це розповів Офіцер секції планування бригади "Рубіж", Майор НГУ Дмитро Кожубенко в етері ...